Desserter og kager

Nougatlagkage med hasselnøddeflager

Prøv en nougatlagkage, der bevæger sig lidt uden for komfortzonen og udfordrer den traditionelle med creme og syltetøj. Du får opskriften på den syndige nougatlagkage her.
af Camilla Biesbjerg, Camilla Zarah Lawes, Louisa Lorang / Foto: Betina Hastoft, Lars Ranek 28.01.2015
Opskrift på lækker nougatlagkage med hasselnøddekerner

Ingen fødselsdagsfest uden lagkage! Sådan har det været, siden vi var små, hvor mor diskede op med de finest pyntede lagkager, når vi havde fødselsdag. Indrømmet, det var nok mest pynten, der imponerede os den gang, mens vi i dag stiller højere krav til indholdet. Heldigvis kan lagkagen varieres i det uendelig alt efter smag og kreativitet. Nougatlagkage er en af vores favoritter, fordi nougatcremen føles silkeblød i munden. At lave sin egen lagkagecreme gør en verden til forskel. Når det kommer til lagkage, så gør altid dig selv en tjeneste og styr uden uden om pulvercremen. Det er alligevel lige så nemt at lave den selv. Til nougatlagkage er der naturligvis blandet nougat i den traditionelle creme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration: Vild med nougatlagkage? Få flere opskrifter på lagkage her

Det skal du bruge til nougatlagkage (ca. 8 personer):

Lagkagebunde:
3 æg
120 g sukker
1½ spsk vand
65 g mel
25 g kakao
½ tsk bagepulver

Creme:
200 g blødt smør
200 g flormelis
200 g blød nougat
½ stang vanilje
1 dl piskefløde
100 g hasselnøddeflager

Prøv også: Blødende chokoladekage

Sådan laver du nougatlagkage:

Lagkagebunde: Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive, tilsæt et par skefulde af sukkeret, og pisk til hviderne er seje som til marengs. Pisk æggeblommerne luftige med vandet, tilsæt resten af sukkeret, og pisk æggeblommerne til lyst luftigt skum.

Bland mel, kakao og bagepulver. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, sigt melblandingen i, og fold det hele forsigtigt sammen.

Smør en 18 cm stor springform grundigt med smør, og fyld dejen i formen. Bag bunden ved 175° i ca. 30 min., eller til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af, inden du flækker den på midten til to bunde.

Creme: Pisk smør og flormelis med en elpisker i 6-7 min. Skær nougat i grove stykker og tilsæt sammen med vaniljekorn. Pisk i yderligere 2 min. Tilsæt fløde, til cremen er blank og smørbar.

Rist hasselnøddeflagerne let i en varm ovn eller på en tør pande, og lad dem køle af. Smør halvdelen af cremen på den ene bund, læg den anden på, og smør resten af cremen uden på kagen.

Pynt siderne af din nougatlagkage med hasselnøddeflagerne, og stil kagen koldt. Server din nougatlagkage samme dag eller dagen derpå.

Tip: Hvis du er bange for, at din nougatlagkage flyder ud og falder sammen, så kan du lave den i en såkaldt bagering, der er praktisk at bygge din nougatlagkage op i, så den kan holde formen, mens den sætter sig.

Prøv også: Opskrift på klassisk lagkage med hvid chokolade, der vil imponere