
4-6 personer
Mandelcreme:
60 g mandler (ca. 1 dl)
2 blade husblas
5 dl piskefløde
½ dl lyst muscovadosukker
½ tsk rent vaniljepulver
Citron-mandelt tuiles:
¾ dl mandelspåner
50 g smør
½ dl sukker
1 spsk hvedemel
1 spsk piskefløde
1½ spsk sirup
½ citron: revet skal + 1 spsk citronsaft
Mandelcreme: Rist mandlerne på en tør, varm pande. Lad dem køle af. Mal eller knus mandlerne helt fint. Opblød husblassen i koldt vand i 5 min. Bland fløde, sukker og vanilje i en kasserolle, og bring det langsomt i kog under omrøring, så det får en cremet konsistens. Tag cremen af varmen, og lad den køle lidt af. Vrid vandet af husblassen, og rør den i den lune creme. Stil cremen i køleskabet i et par timer, eller indtil blandingen begynder at tykne. Vend de knuste mandler i cremen, og fordel den i portionsskåle. Lad dem køle af i køleskab i mindst 3 timer.
Citron-mandeltuiles: Forvarm ovnen til 150°. Hak mandelspånerne groft, og lad dem simre sammen med resten af ingredienserne i en gryde under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, og køl lidt af. Sæt med en teske små tynde dejflager på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i 10 min., indtil tuiles'ene bliver gyldne. Lad dem køle af på bagepapiret.
Servering: Stik et par citron-mandeltuiles ned i den portionsanrettede mandelcreme lige før servering.