Desserter
Desserter og kager
Mango-chili-sorbet med frisk salat af mango og morgenfrue
Prøv denne lækre opskrift på mango-chili-sorbet med frisk salat af mango, morgenfrue og sort sesam.
af Mikkel Karstad / FOTO Anders Schønnemann
8.05.2020
Mango og chili er en perfekt kombination - også i det søde køkken.
Den søde og syrlige smag af mango er også perfekt i en sorbet med chili, hvor chilien giver prikken over i'et.
TIP! Sorbeten kan bevare sin cremede konsistens 3-4 dage i fryseren.
SE OGSÅ: panna cotta med kardemomme og mango
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på mango-chili-sorbet med frisk salat af mango, morgenfrue og sort sesam
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave mango-chili-sorbet med frisk salat af mango, morgenfrue og sort sesam
- 500 g frisk mango (i udskåret vægt)
- ¼ frisk rød chili
- 1 l vand
- 300 g rørsukker
- 2 usprøjtede citroner
- Mangosalat:
- ½ mango
- 1 limefrugt
- 1 spsk. flormelis
- 25 g sorte sesamfrø
- 1 spsk. kronblade fra morgenfrue
Sådan laver du mango-chili-sorbet med frisk salat af mango, morgenfrue og sort sesam
Mango-chili-sorbet:
- Skræl mangoen, og skær den ud i grove tern.
- Hak chili fint, og fjern kernerne.
- Kog mango og chili op i en gryde sammen med vand og sukker i 3-4 minutter.
- Riv skallen fint af den ene citron, og pres saften af dem begge.
- Tag gryden af varmen, og smag til med citronskal og -saft.
- Lad mangolagen trække i 20 minutter, blend til en glat sorbetmasse, og sigt den igennem en grovmasket sigte.
- Afkøl lagen helt i køleskabet.
- Hæld den kolde lage i en ismaskine, og kør, til den har den ønskede sorbetkonsistens.
- Fyld mango-chili-sorbeten i en plastikbeholder med låg, og sæt den i fryseren.
Mangosalat:
- Skræl mangoen, og skær den ud i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
- Riv skallen fint, og pres saften af limefrugten.
- Bland limeskal og -saft med flormelis i en skål, og marinér mangoen i blandingen.
- Fordel sesamfrø på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 150° i 10-15 minutter, til de begynder at dufte og bliver let olierede.
- Tag sesamfrøene ud af ovnen, og lad dem køle af.
- Servér sorbeten med den friske mangosalat, og drys med sort sesam og morgenfrue.
SE OGSÅ: jordbærsorbet