Desserter og kager

Mango-chili-sorbet med frisk salat af mango og morgenfrue

Prøv denne lækre opskrift på mango-chili-sorbet med frisk salat af mango, morgenfrue og sort sesam.
af Mikkel Karstad / FOTO Anders Schønnemann 8.05.2020
mango-chili-sorbet

Mango og chili er en perfekt kombination - også i det søde køkken.

Den søde og syrlige smag af mango er også perfekt i en sorbet med chili, hvor chilien giver prikken over i'et.

TIP! Sorbeten kan bevare sin cremede konsistens 3-4 dage i fryseren.

SE OGSÅ: panna cotta med kardemomme og mango

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på mango-chili-sorbet med frisk salat af mango, morgenfrue og sort sesam

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave mango-chili-sorbet med frisk salat af mango, morgenfrue og sort sesam

  • 500 g frisk mango (i udskåret vægt)
  • ¼ frisk rød chili
  • 1 l vand
  • 300 g rørsukker
  • 2 usprøjtede citroner
  • Mangosalat:
  • ½ mango
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk. flormelis
  • 25 g sorte sesamfrø
  • 1 spsk. kronblade fra morgenfrue

Sådan laver du mango-chili-sorbet med frisk salat af mango, morgenfrue og sort sesam

Mango-chili-sorbet:

  1. Skræl mangoen, og skær den ud i grove tern.
  2. Hak chili fint, og fjern kernerne.
  3. Kog mango og chili op i en gryde sammen med vand og sukker i 3-4 minutter.
  4. Riv skallen fint af den ene citron, og pres saften af dem begge.
  5. Tag gryden af varmen, og smag til med citronskal og -saft.
  6. Lad mangolagen trække i 20 minutter, blend til en glat sorbetmasse, og sigt den igennem en grovmasket sigte.
  7. Afkøl lagen helt i køleskabet.
  8. Hæld den kolde lage i en ismaskine, og kør, til den har den ønskede sorbetkonsistens.
  9. Fyld mango-chili-sorbeten i en plastikbeholder med låg, og sæt den i fryseren.

Mangosalat:

  1. Skræl mangoen, og skær den ud i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
  2. Riv skallen fint, og pres saften af limefrugten.
  3. Bland limeskal og -saft med flormelis i en skål, og marinér mangoen i blandingen.
  4. Fordel sesamfrø på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 150° i 10-15 minutter, til de begynder at dufte og bliver let olierede.
  5. Tag sesamfrøene ud af ovnen, og lad dem køle af.
  6. Servér sorbeten med den friske mangosalat, og drys med sort sesam og morgenfrue.

SE OGSÅ: jordbærsorbet