Is med bær og tuiles med kakao
Is med bær er en genial opskrift på is: brug frosne bær, og isen kan serveres straks. Tuiles med kakao er dejlige sprøde kager til is med bær.
Prøv også opskriften: Hvid chokolademousse med bær
Opskrift på is med tuiles og bær:
6 personer/12 tuiles
Tuiles med kakao:
50 g flormelis
50 g blødt smør
50 g hvedemel
3 spsk kakao
ca. 1 bæger pasteuriserede æggehvider
knuste kakaobønner til drys
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også opskriften: Rødgrød af sommerens bær
Is med bær:
½ l yoghurt naturel
4 spsk flydende honning
6 spsk flormelis
½ stang vanilje
8 mynteblade
500 g frosne røde bær, fx hindbær eller jordbær
125 g blåbær
Følg guiden: De 5 bedste is i København
Tuiles med kakao: Rør flormelis med blødt smør, tilsæt hvedemel og kakao, og vend forsigtigt æggehviden i lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen tyndt ud på bagepapir på en bageplade i ovaler på ca. 3 x 7 cm. Drys med knuste kakaobønner. Bag kagerne midt i ovnen ved 165° i 4-6 min., og afkøl dem på en rist. Sæt evt. glassene til isen på frost.
Is med bær: Hæld yoghurt, honning, flormelis, kornene fra ½ stang vanilje og mynte i en foodprocessor, og blend. Giv de frosne bær et opkog, og lad dem køle af, inden du blender dem sammen med resten, til isen har samlet sig. Fordel de friske blåbær i bunden af de kolde glas, derefter isen, og server straks med de sprøde tuiles med kakao.