Desserter
Desserter og kager
Mette Blomsterbergs pandekager
Lav pandekager a la Mette Blomsterberg, top dem med en lækker vaniljeparfait, og servér pandekagerne som dessert.
af Blomsterberg / Foto: Presse
18.11.2016
Pandekager er ikke kun populære på en langsom søndag morgen. Når det er Mette Blomsterberg, der har lavet opskriften, så er de også perfekte som dessert. Blomsterbergs pandekage-version er nemlig toppet med blød vaniljeparfait og syrlig-sød appelsinsauce. I Frankrig kalder man pandekagerne crêpes suzette, og de indeholder masser af smag, og er en perfekt afslutning på en god middag.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Nem lagkage af pandekager
Mette Blomsterbergs opskrift på pandekager
Til 6 personer
Ingredienser:
Pandekager:
- Korn af 1 polynesisk vaniljestang
- 120 g sukker
- 200 g hvedemel
- 6 æg
- 120 g smeltet smør
- 5 dl sødmælk
Vaniljeparfait:
- 100 g sukker
- Korn af 1 polynesisk vaniljestang
- 80 g pasteuriserede æggeblommer
- 5 dl piskefløde
Appelsinsauce:
- 200 g sukker
- 2 usprøjtede appelsiner
- 0,5. dl grand marnier (kan undlades)
- 150 g mandelsplitter
Desuden:
- 1 tefalpande, ca. 22 cm i diameter
Prøv også: 8 gode Mette Blomsterberg-opskrifter
Sådan laver du Mette Blomsterbergs pandekager:
Vaniljeparfait:
- Stil en dyb beholder i fryseren, så den er kold, når iscremen skal nedfryses.
- Pisk vaniljekorn, sukker og æggeblommer til tyk æggesnaps.
- Pisk fløden til let flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen til en ensartet iscreme.
- Kom iscremen i den kolde beholder og nedfrys den i minimum 3 timer.
Pandekager:
- Bland sukker, vaniljekorn og mel. Pisk kraftigt med alle æggene, til dejen er helt uden klumper.
- Smelt smørret på panden (vask ikke panden af bagefter). Pisk det smeltede smør i dejen. Kom til sidst mælken i under stadig piskning.
- Steg minimum 12 pandekager ved god varme, til de er gyldne på begge sider. Det er ikke nødvendigt at smøre panden igen, da der er allerede er rigeligt fedtstof på panden og i dejen.
- Læg de bagte pandekager i to mindre stakke og pak dem efterfølgende ind i alufolie indtil anretningen.
Appelsinsauce:
- Smelt sukkeret til gylden karamel i en lille gryde.
- Vask appelsinerne godt og riv skallen fra begge med et juliennejern.
- Skær appelsinerne over og pres saften igennem en sigte ned i karamellen.
- Tilføj grand marnier og den revne appelsinskal og kog det hele nogle minutter under omrøring, til noget af væden er fordampet.
- Tag gryden af varmen og lad saucen stå ved stuetemperatur til selve anretningen.
- Rist mandelsplitterne let på en tør pande ved middel varme – pas på, det går pludselig stærkt. Tag dem af panden og afkøl dem let.
Anretning:
- Tag vaniljeparfaiten ud af fryseren og sæt den i køleskabet, mens du går videre med anretningen.
- Sæt pakkerne med pandekagerne i en 200 grader varm ovn i 7-8 minutter, til pandekagerne er godt lune. Tag dem ud af ovnen og fjern alufolien.
- Fold de lune pandekager sammen i kvarter og anret dem på de tallerkener eller det fad, de skal serveres på – 2 stk. per person.
- Giv appelsinsaucen et kort opkog og kom den ud over de lune, foldede pandekager.
- Lav kugler eller ’æg’ af vaniljeparfaiten med en spiseske, der er dyppet kort i kogende vand, og læg et ’æg’ oven på pandekagerne. Drys med ristede mandelsplitter og server straks.