Desserter og kager

Mini-pavlova med karamelliserede figner

Uhm, man kan næsten smage den søde karamel og føle den bløde marengs smelte på tungen, når man ser den her lækkerbidsken a la minipavlova med karamelliserede figner. Få opskriften på det perfekte søde punktum her.
af Cecilie Svensson, Redigeret til web. Foto: Stine Christiansen 13.04.2021
Opskrift på minipavlova med karameliserede figner

Er du også altid på udkig efter den perfekte dessert? Nu behøver du ikke at lede længere! Hvis du er til sødmefuld karamel, sprød marengs og luftigt flødeskum, så er dette en dessert, som uden tvivl vil ligge højt på din dessertskala - og så er den tilmed let at lave og kræver kun få ingredienser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på mini-pavlova med karamelliserede figner

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave mini-pavlova:

Karamelliserede figner:

  • 300 g tørrede figner
  • 150 g rørsukker
  • 1 knsp. havsalt

Marengs:

  • 3 store æggehvider
  • 180 g sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 dl piskefløde

LÆS OGSÅ: Pavlova med hvid chokolade og granatæblekerner

Sådan laver du mini-pavlova med karamelliserede figner

Karamelliserede figner:

  • Overhæld fignerne med kogende vand i en skål, så det dækker. Lad dem trække i 15-30 minutter.
  • Smelt sukkeret på en pande, til det er en mørkgylden karamel. Undgå at røre i sukkeret, så det ikke krystalliserer.
  • Vend forsigtigt figner og det vand, de har stået i blød i, i karamellen.
  • Lad fignerne karamellisere ved svag varme i 1 time, til de er bløde.
  • Tilsæt evt. mere vand, så karamellen er tyndtflydende, og drys med salt.

Marengs:

  • Tænd ovnen på 130°.
  • Varm æggehvider, sukker og citronsaft op i en gryde over vandbad.
  • Tag massen af varmen, når sukkeret er opløst. Pisk den, til den er afkølet og er hvid, blank og stiv.
  • Sæt marengsen af som store skefulde på en bageplade med bagepapir, og lav en lille fordybning i midten af hver med bagsiden af en ske.
  • Sæt marengsrederne i ovnen, og skru varmen ned på 110°. Bag dem i 1 time.
  • Sluk ovnen, og sæt ovndøren på klem. Lad marengsrederne køle af i ovnen, til den er helt kold.
  • Pisk kold fløde til let skum.
  • Sæt en skefuld på hver marengs, og top med karamelliserede figner. Servér desserten med det samme.

Er du vild med pavlova? Prøv også denne delikate udgave med jordbær