Desserter og kager

Nem citron-cheesecake i glas

Små, søde og syrlige citron-cheesecakes – nu serveret i glas! Den klassiske cheesecake får et helt nyt udtryk, når den serveres i trifli-stil i små glas. Både smag og udseende er helt i top til en skøn dessert, og opskriften her er utroligt nem!
af Frederikke Wærens. 5.09.2022 Foto: Stine Christiansen
Små citron-cheesecakes i glas

Der er altså bare noget ekstra lækkert over søde sager, når de serveres i små portioner. Desserter i glas er både fine at servere, og de mange lag giver en fantastisk smag i hver eneste bid.

Her er en klassisk cheesecake blevet dekonstrueret og samlet på ny med de lækreste lag af sød kiksebund, blød citroncreme, syrlig lemoncurd og sprød nøddekrokant. Perfekt dessert til f.eks. påske, men den kan nemt spises året rundt!

Desserten ser smuk og fancy ud, men den er faktisk endnu lettere at lave end en traditionel cheesecake. Den kan endda laves helt uden ovn. Få den nemme og lækre opskrift på citron-cheesecake herunder.

Citroncreme

  • 200 g flødeost naturel
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • ½ dl citronsaft
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk. citronskal (af usprøjtet citron)
  • 2½ dl piskefløde

Lemoncurd

  • 100 g koldt smør
  • 1 dl citronsaft
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • ½ tsk. fintrevet citronskal (af usprøjtet citron)

Nøddekrokant

  • 65 g sukker
  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnøddekerner

Kiksebund

  • 16 Bastogne-kiks

Sådan laver du cheesecake i glas

Citroncreme

  1. Pisk flødeost, cremefraiche, citronsaft, vaniljepasta, flormelis og citronskal sammen til en glat creme.
  2. Pisk fløde til blødt skum, og vend det forsigtigt i flødeostecremen.
  3. Fyld citroncreme i en sprøjtepose med rund tylle. Læg cremen på køl.

Lemoncurd

  1. Skær det kolde smør i tern.
  2. Varm citronsaft, æg og sukker forsigtigt op i en tykbundet gryde, mens du pisker i et par minutter. Det må endelig ikke koge.
  3. Tilsæt smør lidt ad gangen, og pisk, til det har konsistens som en tyk, blød creme.
  4. Tilsæt citronskal, hæld lemoncurden igennem en si, og stil den på køl i ca. 30 minutter.

Nøddekrokant

  1. Smelt sukkeret lysebrunt på en pande ved middelvarme.
  2. Tilsæt mandler og hasselnødder, og vend dem hurtigt rundt i det smeltede sukker.
  3. Hæld de karamelliserede nødder ud på et stykke bagepapir.
  4. Afkøl, og hak dem.

Sådan laver du kiksebund og samler citron-cheesecaken

  1. Knus kiksene i helt fine og lidt større stykker i.
  2. Fordel kiksene i 6 glas. Sprøjt citroncreme i de 6 glas, og fordel lemoncurd ovenpå.
  3. Pynt med hakket nøddekrokant, og servér straks.

TIP: Citron-cheesecaken her er portionsanrettet i små glas, hvor man kan se de fine lag af kiks, creme og farverige lemoncurd. Har du ikke glas, kan desserten sagtens laves i små skåle eller i én stor portion, som man selv kan tage en portion af.