Kager

Citronmånekage

De klassiske skærekager går aldrig af mode, og det indbefatter også citronmånen! Den syrlige og saftige kage smager aller bedst hjemmebagt. Få opskriften her.
af Mai Knauer 12.07.2021 Foto: Columbus Leth.
Citronkage
8 personer

Citronmåne

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 2 usprøjtede citroner
  • En springform, ca. 18 cm i diameter

Citronglasur

  • 4 dl flormelis
  • 3 spsk. æggehvider
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. gul konditorfarve

Sådan gør du:

Citronmånekage:

  1. Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker.

  2. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.

  3. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i smørblandingen lidt ad gangen.

  4. Skyl citronerne, og riv dem fint.

  5. Rør citronskal og friskpresset citronsaft i dejen, og hæld den i en springform med bagepapir.

  6. Sæt kagen i en kold ovn.

  7. Tænd ovnen på 165°, og bag kagen i ca. 1 time, til den er gylden på toppen.

  8. Lad kagen afkøle helt i formen.

Citronglasur:

  1. Rør alle ingredienser til glasuren sammen i en skål.

  2. Fordel glasuren over kagen, og servér.