Se også
Desserter
Nemme blomster-ispinde
Man bliver en lille smule lykkeligere af at spise god is. De her nemme blomster-ispinde med lemonade er både læskende og smaddersmukke!
Af Maja Ambeck Vase
18.07.2016
Foto: Columbus Leth
Det skal du bruge
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- 2 dl citronsaft
- Spiselige blomsterblade fra fx rose, georgine, forglemmigej, syren eller stedmoderblomst
- 6 ispindeforme
- 6 træpinde
- evt. 6 glas champagne
Fyld fryseren med hjemmelavede ispinde, og del ud af glæden til dine nærmeste. I opskriften her kan du kombinere havens smukke, spiselige blomster med sommerens største smagshit: hjemmelavet lemonade-is. Et læskende lækkeri! Skal du holde havefest eller blot fejre sommeren, kan du servere dine ispinde i boblende champagne. Måske verdens bedste velkomstdrink!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du nemme blomster-ispinde:
- Bring vand og sukker i kog i en gryde, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst.
- Lad siruppen køle helt af, og smag til med citronsaft, så det bliver en læskende lemonade.
- Læg blomsterblade i bunden af ispindeformene, og hæld lidt lemonade henover.
- Stil formene i fryseren en time, og gentag processen med blomster og lemonade i lag, til ispindeformene er fyldt helt op. Stik træpinde i undervejs.
- Lad ispindene stå i fryseren 5-6 timer eller natten over.
Tip: Sådan serverer du dine blomster-ispinde
Hæld champagne i seks champagneglas, og stil en blomster-ispind i hvert glas. Servér straks.
Se også