Skal du holde brunch - eller bare forkæle familien lidt ekstra på en langsom wekeendmorgen - er disse pandekager det perfekte søde indspark på bordet. En ægte amerikansk morgenmadsklassiker!
Prøv også: Pandekager med citroncreme
Det skal du bruge til amerikanske pandekager:
Ca. 25 små eller 10 store
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. smør
- 250 g ricotta eller cremefraiche
- 3 dl sødmælk
- 2 tsk. revet usprøjtet citronskal
- 4 dl mel
- 2 tsk. bagepulver
- 3 dl blåbær
- Lidt smør
- 2½ dl piskefløde
- 1 glas lemoncurd
Se også: Ovn-pandekage med brombær
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Smelt smørret, og rør det sammen med ricotta, mælk og citronskal. Rør begge blandinger sammen.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og kom det i blandingen sammen med 1 dl blåbær.
- Bag pandekagerne i smør på en pande eller blinispande.
- Pisk fløden til skum, og servér til pandekagerne sammen med lemoncurd og friske blåbær.
Prøv også: Pandekagekage med røde bær
TIP: Du kan godt undvære bagepulver, men så bliver pandekagerne ikke så høje, som er karakteristisk for amerikanske pandekager.