Pandekager med stegte æbler, hasselnødder og citrontimian
Pandekager med stegte æbler, hasselnødder og citrontimian - det skal du bruge:
At lave pandekager behøver ikke at være en flad oplevelse. Prøv denne opskrift, hvor du skrifter det traditionelle sukker og marmelade ud med æbler og nødder. Får du gæster på besøg, kan du imponere dem med en skøn dessert, der smager utrolig godt. I stedet for at rulle dine pandekager kan du servere dem som en lille pakke, som du lukker til med en snor. Det gør serveringen af dine pandekager ekstra lækker.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Ingredienser til pandekager
8-12 stk.
150 g hvedemel
1 knivspids salt
1 spsk sukker
4½ dl letmælk
3 æg
50 g smeltet smør
ekstra smør til stegning
Fyld til pandekager:
2 æbler
30 g hasselnødder
3 kviste citrontimian (kan udelades)
30 g smør
Elsker du pandekager? Prøv vores opskrift på pandekager med mango i myntedressing her
Pandekager - sådan gør du:
Hæld mel, salt og sukker i en skål, og rør det sammen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og rør en dej uden klumper. Rør æggene i et ad gangen, og rør til sidst det smeltede smør i. Steg pandekagerne på en lille pande i lidt smør, til de er gyldne på begge sider. Skær æblerne i tynde både, og hak nødder og timian groft. Steg det på en varm pande i smør i ca. 3 min. Lav små pandekagepakker ved at lægge noget af fyldet midt på dine pandekager. Luk derefter siderne sammen om fyldet, og luk pandekagepakken med et lille stykke snor, som du binder om. Anret dine panderkager på en tallerken med lidt mere af æble-nødde-blandingen omkring.
Tip til skønne pandekager:
Lav også dine pandekager med fyld af en kugle is med chokoladesauce eller en god blommekompot.
Pandekager til hovedret? Prøv vores opskrift på kikærtepandekager her