Desserter og kager

Pind-is med hyldeblomst

Lav sommerens smukkeste og mest smagfulde is med den her opskrift på pind-is med hyldeblomst og spiselige blomster.
af Maja Vase / Foto: Columbus Leth27.05.2016

En kold pind-is på en varm sommerdag er forfriskende, og så er der noget helt særligt ved at stå med sådan en smuk is i hånden. Hvis du ikke har spiselige blomster ved hånden, så kan du også undlade dem. Det ændrer ikke smagen, men oplevelsen og sommerfølelsen er ikke helt den samme.

Pind-is med hyldeblomst og stedmoderblomster

6 stk.Det skal du bruge til pind-is med hyldeblomst:

Sådan laver du pind-is med hyldeblomst:

  1. Rør hyldeblomstsaft, vand og citronsaft sammen, og smag til.
  2. Hæld lidt saft i bunden af dine ispindeforme, og klistr blomsterne fast.
  3. Sæt formene i fryseren en times tid.
  4. Gentag med saft og blomster tre-fire gange, indtil isformene er fyldt. Husk at stikke pindene i undervejs.

10 spiselige blomster

Her er 10 spiselige blomster, som du også kan bruge til dine hyldeblomst-is:

  1. Stedmoder
  2. Rose (alle typer usprøjtede roser fra haven kan bruges)
  3. Lavendel
  4. Tallerkensmækker
  5. Duftgeranium
  6. Morgenfrue
  7. Zar
  8. Klitrose
  9. Forglemmigej
  10. Kornblomst

Sponsoreret indhold