Desserter
Desserter og kager
Pind-is med hyldeblomst
Lav sommerens smukkeste og mest smagfulde is med den her opskrift på pind-is med hyldeblomst og spiselige blomster.
af Maja Vase / Foto: Columbus Leth
27.05.2016
En kold pind-is på en varm sommerdag er forfriskende, og så er der noget helt særligt ved at stå med sådan en smuk is i hånden. Hvis du ikke har spiselige blomster ved hånden, så kan du også undlade dem. Det ændrer ikke smagen, men oplevelsen og sommerfølelsen er ikke helt den samme.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Pind-is med hyldeblomst og stedmoderblomster
6 stk.Det skal du bruge til pind-is med hyldeblomst:- 100 ml koncenteret hyldeblomstsaft (Find opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft til dine pind-is med hyldeblomst her!)
- 400 ml vand
- saft fra 1 citron
- spiselige blomster, fx stedmoderblomster
- is-pinde og forme (Find dem fx her!)
Sådan laver du pind-is med hyldeblomst:
- Rør hyldeblomstsaft, vand og citronsaft sammen, og smag til.
- Hæld lidt saft i bunden af dine ispindeforme, og klistr blomsterne fast.
- Sæt formene i fryseren en times tid.
- Gentag med saft og blomster tre-fire gange, indtil isformene er fyldt. Husk at stikke pindene i undervejs.
10 spiselige blomster
Her er 10 spiselige blomster, som du også kan bruge til dine hyldeblomst-is:
- Stedmoder
- Rose (alle typer usprøjtede roser fra haven kan bruges)
- Lavendel
- Tallerkensmækker
- Duftgeranium
- Morgenfrue
- Zar
- Klitrose
- Forglemmigej
- Kornblomst