Desserter og kager

Pind-is med hyldeblomst

Lav sommerens smukkeste og mest smagfulde is med den her opskrift på pind-is med hyldeblomst og spiselige blomster.
af Maja Vase / Foto: Columbus Leth 27.05.2016
Opskrift på is-pinde med hyldeblomst

En kold pind-is på en varm sommerdag er forfriskende, og så er der noget helt særligt ved at stå med sådan en smuk is i hånden. Hvis du ikke har spiselige blomster ved hånden, så kan du også undlade dem. Det ændrer ikke smagen, men oplevelsen og sommerfølelsen er ikke helt den samme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pind-is med hyldeblomst og stedmoderblomster

6 stk.Det skal du bruge til pind-is med hyldeblomst:

Sådan laver du pind-is med hyldeblomst:

  1. Rør hyldeblomstsaft, vand og citronsaft sammen, og smag til.
  2. Hæld lidt saft i bunden af dine ispindeforme, og klistr blomsterne fast.
  3. Sæt formene i fryseren en times tid.
  4. Gentag med saft og blomster tre-fire gange, indtil isformene er fyldt. Husk at stikke pindene i undervejs.

10 spiselige blomster

Her er 10 spiselige blomster, som du også kan bruge til dine hyldeblomst-is:

  1. Stedmoder
  2. Rose (alle typer usprøjtede roser fra haven kan bruges)
  3. Lavendel
  4. Tallerkensmækker
  5. Duftgeranium
  6. Morgenfrue
  7. Zar
  8. Klitrose
  9. Forglemmigej
  10. Kornblomst