Rabarberkoldskål med mandeltopping
Den almindelige koldskål med citron og kammerjunker er et hit hos de fleste - men den gode sommerdessert smager også skønt i nye klæder! Vi har piftet koldskålen op med rabarber fra haven og sprød topping af mandler, chiafrø og rugbrød, og resultatet smager - om muligt - endnu mere sommerligt end originalen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
TIP: Toppingen kan med fordel laves dagen før. Der er rigeligt i denne portion, så du kan gemme noget af den i en beholder med låg og spise den oven på din yoghurt om morgenen.
Prøv også: Koldskåls-panna cotta med nøddecrumble
Det skal du bruge til rabarberkoldskål med mandeltopping:
Rabarberkoldskål:
- 300 g rabarber
- 1 dl rørsukker
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl almindeligt sukker
- 6 dl kærnemælk
- 6 dl tykmælk
Sprød mandeltopping:
- 3 skiver rugbrød
- 200 g mandler
- 1 spsk. chiafrø
- ½ dl rørsukker
Pynt:
- Spiselige blomster
Er du i tvivl om, hvilke blomster der kan spises? Vi har samlet 15 af slagsen her!
Sådan gør du:
Rabarberkoldskål:
- Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde med rørsukker. Bring dem i kog, og lad dem simre i ca. 25 minutter, indtil de er så bløde, at du kan trække dem i stykker med en gaffel. Lad dem køle helt af.
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
- Rør kærnemælk og tykmælk i sammen med 2 dl af rabarbermosen. Stil skålen i køleskabet indtil servering – koldskålen kan med fordel laves i god tid.
Sprød mandeltopping:
- Tænd ovnen på 170°. Smuldr rugbrødet i mindre stykker. Hak mandlerne groft.
- Bland alle ingredienserne, og bred blandingen ud på en plade med bagepapir.
- Bag toppingen i ovnen i ca. 20 minutter – rør i den et par gange undervejs. Lad den køle helt af.
- Fordel koldskålen i 6 høje glas, drys mandeltoppingen på, og pynt med spiselige blomster.
Flere lækre sommerdesserter: Cremet koldskålskage med lime