Se også
Desserter
Rabarberkompot med marengs og vaniljeis
Når de første rabarber kigger op af jorden, ved vi, at sommeren er i sigte. Tryl dem om til den lækreste rabarberkompot med marengs og vaniljeis. Få opskriften på rabarberkompot her!
af Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen
24.03.2023
Rabarber er en ægte forårsbebuder og den karakteristiske, syrlige smag er god til rigtig mange ting. Her serverer vi den i en klassisk rabarberkompot, som får selskab af sprød marengs og iskold, vaniljeprikket is!
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 1 spsk. vand
- 400 g sukker
Marengs
- 4 æggehvider
- 200 g flormelis
- 1 nip salt
Til servering
- 1 l vaniljeis
- 1 spsk. usaltede pistacienødder uden skal
Sådan laver du rabarberkompot
Marengs
- Tænd ovnen på 120°.
- Pisk æggehviderne i en skål med en elpisker, til de er næsten stive.
- Pisk flormelis i lidt ad gangen, til marengsen er stiv. Pisk salt i.
- Sæt marengstoppe med en ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 60-70 minutter, eller til de er sprøde. Sluk ovnen, sæt ovnlågen på klem, og lad marengsen afkøle i ovnen i mindst 1 time.
Rabarberkompot
- Rens rabarber, og skær dem i små stykker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring rabarber, vand, vaniljekorn, sukker og den tomme vaniljestang i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme i 8-10 minutter. Kassér vaniljestangen, og afkøl kompotten helt i køleskabet.
Servering
- Afdryp rabarberkompotten, og anret den i bunden af 6 glas.
- Hak pistacienødder.
- Top kompotten med knust marengs, vaniljeis og pistacienødder, og servér straks.