Desserter

Rabarberkompot med marengs og vaniljeis

Når de første rabarber kigger op af jorden, ved vi, at sommeren er i sigte. Tryl dem om til den lækreste rabarberkompot med marengs og vaniljeis. Få opskriften på rabarberkompot her!
af Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen 24.03.2023
Rabarberkompot med marengs

Rabarber er en ægte forårsbebuder og den karakteristiske, syrlige smag er god til rigtig mange ting. Her serverer vi den i en klassisk rabarberkompot, som får selskab af sprød marengs og iskold, vaniljeprikket is!

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. vand
  • 400 g sukker

Marengs

  • 4 æggehvider
  • 200 g flormelis
  • 1 nip salt

Til servering

  • 1 l vaniljeis
  • 1 spsk. usaltede pistacienødder uden skal

Sådan laver du rabarberkompot

Marengs

  1. Tænd ovnen på 120°.
  2. Pisk æggehviderne i en skål med en elpisker, til de er næsten stive.
  3. Pisk flormelis i lidt ad gangen, til marengsen er stiv. Pisk salt i.
  4. Sæt marengstoppe med en ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 60-70 minutter, eller til de er sprøde. Sluk ovnen, sæt ovnlågen på klem, og lad marengsen afkøle i ovnen i mindst 1 time.

Rabarberkompot

  1. Rens rabarber, og skær dem i små stykker.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring rabarber, vand, vaniljekorn, sukker og den tomme vaniljestang i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme i 8-10 minutter. Kassér vaniljestangen, og afkøl kompotten helt i køleskabet.

Servering

  1. Afdryp rabarberkompotten, og anret den i bunden af 6 glas.
  2. Hak pistacienødder.
  3. Top kompotten med knust marengs, vaniljeis og pistacienødder, og servér straks.