Desserter og kager

Rabarbertærte med rabarbercurd

En skøn opskrift på rabarbertærte med silkeblød rabarbercurd, der smager af sommer og solskin.
af Maja Vase / Foto: Columbus Leth 23.05.2016
Opskrift på rabarbertærte

Den her rabarbertærte er lidt anderledes, fordi den både indeholder syrlige og friske rabarberstykker og en silkeblød rabarbercurd. Tilsammen er det den perfekte kombination og får det bedste frem i de populære stængler. Vi kalder det en rigtig rock’n'roll-rabarbertærte. Vild med rabarbertærte? Prøv også de her 10 gode opskrifter med rabarber!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på rabarbertærte med rabarbercurd

8 personerDet skal du bruge til rabarbertærte:Mørdej
  • 75 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • ½ æg
Mandelfrangipane:
  • 100 g mandelmel
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 50 g rabarber
Rabarbercurd:
  • 100 g rabarber
  • 100 g sukker
  • saft fra ½ citron
  • 1 stort æg
  • 30 g stuetempereret smør
Pynt:
  • miniorkidéer
  • frysetørret rabarber

Prøv også: En lækker rabarbertrifli til dessert!

Sådan laver du rabarbertærte:

  1. Skær smørret i små tern, og hæld dem i en blender sammen med mel, flormelis og salt. Blend, så det ligner revet parmesan. Saml dejen med ægget, og form den til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst en time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en 18-20 cm tærteform med dejen. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
  2. Mandelfrangipane: Pisk mandelmel, sukker, smør og æg let og luftigt i en skål. Skær rabarberne i små stykker. Fordél lidt frangipane i bunden af tærten, placér rabarberstykkerne ovenpå, og fyld så tærten helt op med frangipane. Jævn overfladen ud med en ske. Bag tærten i ca. 25 minutter ved 175°, indtil den er let gylden. Lad den køle helt af.
  3. Rabarbercurd: Kog rabarber, sukker og citronsaft ved svag varme, til rabarberne er møre. Stavblend rabarberkompotten, og sigt den. Kom rabarberpuréen tilbage i gryden, og tilsæt ægget. Varm det langsomt op, mens du pisker med et piskeris, indtil massen er 83° varm. Tag gryden af varmen, og rør smør i. Stavblend igen, og lad curden køle helt af. Opbevar den i køleskabet. Når den er klar til servering, smør da rabarbercurden ud på tærten, og pynt med miniorkidéer og frysetørret rabarber.