Stars & Stripes-tærte med creamcheese-topping
Den 8. november 2016 vælges den næste amerikanske præsident, og mens du venter, kan du lave en Twin Peaks-cherry pie, vanilje-tærte pyntet med Stars & Stripes og creamcheese-topping the American way. Tag en bid – eller flere – af de søde sager, der smager lidt af USA.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
WEEKEND BITES | Tærte med figen, appelsin og mascarpone
Tærte med vaniljecreme og friske bær
Antal:INGREDIENSER:
Mørdej:
- 150 g smør
- 4 dl hvedemel
- ½ dl flormelis
- 1 æg
- ½ spsk. vand
- 100 g hvid chokolade
Vaniljecreme:
- 1 vaniljestang
- 4 dl sødmælk
- 1½ dl sukker
- 6 æggeblommer
- ½ dl majsmel (Maizena)
- 25 g blødt smør
Fyld:
125 g friske blåbær
400 g friske hindbær
flormelis
rektangulær tærteform, 18 x 20 cm (gerne med løs bund)
FREMGANGSMÅDE:
Mørdej:
Blend smør, mel og flormelis til en ensartet dej i en foodprocessor. Tilsæt æg og vand, og blend igen. Sæt dejen i køleskabet i ½ time.
Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter, og køl den af. Smelt den hvide chokolade over vandbad, og penslet chokoladelag på den bagte, afkølede bund. Sæt kagen kort i køleskabet, til chokoladen er blevet stiv.
Vaniljecreme:
Flæk vaniljestangen, og bring mælk og vaniljestang i kog i en gryde. Pisk sukker, æggeblommer og majsmel til en skummende æggesnaps.
Tilsæt den varme mælk, mens du pisker med et piskeris. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op, mens du pisker godt.
Hæld cremen i en skål, når den er tyknet, og smid vaniljestangen væk. Smelt smørret i den varme creme, mens du pisker, til cremen er glat. Sæt cremen i køleskabet, til den er kold.
Fyld: Sigt flormelis på kanten af tærten hele vejen rundt (med en lille si eller fx et teæg). Smør vaniljecreme på hele tærtens bund. Læg blåbærrene i en firkant i det ene hjørne. Læg vandrette rækker af hindbær, men lad hver anden række være uden bær. Sigt flormelis på den anden halvdel af hindbærrene, så de bliver helt hvide. Fyld de tomme rækker ud med hvide hindbær, og servér.
TIP
Optimalt skal der bruges friske bær til, da saften fra optøede bær kan ødelægge en smule af resultatet af det smukke flag på kagen.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Tærte med rødbeder og gedeost