Desserter og kager

Sunde snacks – 5 nemme opskrifter

Lav snackbarer af dadler og kakao som erstatning for chokolade, og lav en sund snack, der knaser. Her får du fem lækre opskrifter på sunde snacks.
af Line Hvid 26.09.2014
sunde snacks

Når trangen til sødt melder sig, så er det godt at have en sund snack klar. Køb ind så du altid har nødder, figner og andet godt i skabet, så du ikke bliver fristet til et smut ned i kiosken efter vingummier. Det er trods alt nemmere at tage en sund snack i skabet end skulle til at ud af døren efter slik.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: 7 sunde snacks

Sunde snacks der erstatter chokolade

Det er ofte chokoladen, der frister, og selvfølgelig skal man da spise chokolade engang i mellem. Det må du endelig ikke snyde dig selv for. Køb mørk chokolade, da man hurtigere får nok af den intense mørke chokolade end den lyse chokolade. Derfor kan man ofte nøjes med et par stykker af den mørke chokolade.

En god erstatning for chokolade er kugler og snackbarer i forskellige varianter lavet af bl.a. dadler og kakao. Prøv f.eks. romkuglerne uden sukker og snackbarerne i galleriet nedenfor.

Se også: Sådan laver du den perfekte kop kaffe

Prøv en sund snack, der knaser

Der er bare et eller andet over at tage en bid og føle den knase mellem tænderne. Det er f.eks. chips, der tilfredsstiller behovet for det sprøde og salte. Bag i stedet dit eget knækbrød og hav det liggende i en dåse. Så har du sunde snacks klar, når den knasende trang melder sig. Du finder en opskrift på hjemmelavet knækbrød i galleriet nedenfor.

Læs også: Moderne madpakke - forny din frokost