Desserter
Desserter og kager
Svampet rødbedekage med creamcheese-topping
De saftige rødbeder i den her guddommelige rødbedekage gør den ekstra svampet, og creamcheese-toppingen fuldender den!
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth / Regi: royalcopenhagen.dk
11.03.2016
Hvis du synes, at en svampet gulerodskage med flødeost på toppen er noget af det bedste i verden, så skal du prøve denne rødbedekage. Gulerødderne er skiftet ud med revet rødbede, men den saftige konsistens og creamcheese-toppingen er den samme, som den traditionelle amerikanske gulerodskage. Lad kagen køle helt af, før du smører toppingen på. Rødbedekagen holder sig saftig og lækker i flere dage. Vild med rødbedekage? Prøv også flødeboller med rødbedeskum!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Rødbedekage med creamcheese-topping
6-8 personerDet skal du bruge til rødbedekage med creamcheese-topping:- 210 g hvedemel
- 450 g brun farin
- 1½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. stødt nellike
- ½ tsk. salt
- 3 æg
- 1½ dl vindruekerneolie
- 300 g groftrevne rødbeder (renset vægt)
- 100 g grofthakkede valnødder
- 2 dl rosiner
- 1 rund springform, diameter ca. 22 cm
Creamcheese-topping:
- 200 g flødeost naturel (fx Philadelphia)
- 60 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 5 tsk. citronsaft
- 1 rødbede
Prøv også: Rødbedesalat med jordnødder
Sådan laver du rødbedekage med creamcheese-topping:
- Rødbedekage: Tænd ovnen på på 180º. Bland alle ingredienserne til kagen i en skål, og rør dem godt sammen. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af, og tag den ud af formen.
- Creamcheese-topping: Rør alle ingredienser sammen til en glat creme. Sæt cremen på køl, indtil den skal bruges. Fordel flødeostcremen over den afkølede kage i et jævnt læg.
- Pynt: Skræl en rødbede, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pynt kagen med skiverne, og servér straks.