Desserter og kager

Tranebær-kage upside down

Lækker upside down-kage med tranebær til julemenuen
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 29.10.2008

Tranebær er dejligt syrlige bær, som gør sig utroligt godt i en sød kage Her får du en nem opskrift på en lækker upside down-kage med tranebær

Tranebær-kage upside down

4 personer

Det skal du bruge
Tranebær-topping:
50 g smør
150 g brun farin
340 g tranebær (1 pose)
Kage:
150 g rørsukker
150 g smør
150 g hvedemel
1 nip salt
3 æg
1 tsk bagepulver
2 spsk mælk
Tilbehør:
cremefraiche el. vaniljeis

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Elsker du tranebær? Så prøv denne opskrift på lækker æbletærte med tranebær og hvid chokolade

Tranebær-topping:
Smelt smørret på en pande sammen med brun farin. Når smør og sukker er smeltet til en sirup, så tilsæt tranebær. Vend dem godt rundt til de er helt dækket af siruppen.

Afkøl den færdige tranebær-topping på panden mens kagedejen forberedes.

Kage:
Hæld rørsukker, smør, hvedemel, salt, æg og bagepulver i en foodprocessor og bland det hele hurtigt. Tilsæt mælken igennem 'skorstenen', mens maskinen rører, til dejen bliver tyktflydende. Måske er der behov for lidt mere mælk.

Hæld tranebær-toppingen over i bunden af en rund metalform med løs bund. Pak formens bund ind i aluminiumspapir, så det ikke lækker.

Hæld kagedejen ud over tranebær-toppingen og sæt tærteformen på en bageplade. Bag din tranebær-kage ved 180° i 30 min., til kagens kant slipper, og den er fin gylden.

Læg et fad omvendt over den færdigbagte tranebær-kage og vend det hele rundt, så kagen bliver upside down. Løft forsigtig tærtebunden af ved hjælp af en paletkniv.

Server din tranebær-kage upside down med cremefraiche eller en god vaniljeis.

Link: For menuforslag se Julemenu -med fransk pift