Drikke

Cocktails med star quality

Til nytår, til fest eller til en aften med din yndlingsserie. Bartenderen fra Balthazar Champagne Bar har mixet cocktails, der passer til hele redaktionens favoritserier fra Sex & the City til Walking Dead.
Lene Lykke Hovmand 18.12.2014
Cocktails i forskellige farver, typer og glas linet op på en bar.

Twin Peaks, House of Cards, Mad Men og Broen. Kast dig ud i bartenderens sexede, stilfulde og hårdtslående serie-cocktails. Det er drinks for serie-freaks og gourmeter, og de er svære ikke at blive en lille smule afhængig af. Opskrifterne på de serie-inspirerede cocktails er leveret af Jannick Gram, der til daglig er Bar Manager på Balthazar Champagne Bar i København.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Set fra venstre er det: Espresso Martini, The Duchess, Last Word (i blåt glas), Mad Men (whiskeyglas), Breaking Bad (champagneglas), Martinez (med citronskal), Champagne Zombie (med sugerør) og Nests of Fortunes (sæt).

Læs også: De bedste årgange af champagne

Champagne-Zombie - inspireret af serien The Walking Dead

1 drink

Champagnesirup:
500 g sukker
3½ dl champagne, gerne flad
1½ dl vand

Drink:
5 cl mørk rom
5 cl hvid rom
2 cl overproof rom*
4 cl limesaft
4 cl citronsaft
4 cl champagnesirup
1 dråbe Angostura Bitters
knust is

Pynt:
1 kvist mynte
guldperler (fås hos specialkøbmanden eller i et velassorteret supermarked)
flormelis

*overproof rom er kendetegnet ved en meget høj alkoholprocent

Fremgangsmåde: Champagnesirup: Bring alle ingredienser i kog, og lad dem simre ved høj varme i 15 minutter. Du skal bruge 4 cl af siruppen pr. drink. Drink: Hæld alle ingredienser undtagen is i en shaker, og ryst godt. Hæld drinken langsomt over i et stort vinglas fyldt med knust is, og pynt med mynte, guldperler og en lille smule siet flormelis.

Negroni - inspireret af Mad Men

1 drink
3 cl gin
3 cl Campari
3 cl sød vermouth, fx Antica Formula
knust is

Pynt: Skal af 1 usprøjtet appelsin

Fremgangsmåde: Rør alle ingredienser sammen i et mixingglas i ca. 17-25 sekunder, smag til undervejs med en dråbe på hånden, drinken skal være iskold, men må ikke blive udvandet. Hæld dernæst drinken langsomt over i et whiskeyglas med knust is, og pynt med tyndskåret appelsinskal.

Tip: Giv drinken wow-effekt med en kæmpe isklump som Jannick Gram har gjort det. udover Wow-effekten så smelter den store isklump langsommere. Du kan købe en special ‘iskugleform’ hos velassorterede isenkræmmere.

Få også tre opskrifter på nytårscocktails

Espresso Martini - inspireret af Twin Peaks

1 drink
3 cl vodka
3 cl kaffelikør, fx Kahlua
3 cl hvid Creme de Cacao
1 shot espresso
knust is

Pynt: Chokoladedrys el. kaffebønner

Fremgangsmåde: Hæld alle ingredienser i en shaker, og ryst kraftigt i 10-12 sekunder. Hæld forsigtigt og langsomt drinken over i et afkølet martiniglas, og pynt med chokoladedrys eller et par kaffebønner. Drinken er genial til en desserttallerken med fx en tung chokoladekage, marengs og lidt syrlig frugt.

Last Word - inspireret af The Sopranos

1 drink
4 cl gin
2 cl citronsaft
1 cl Maraschinolikør
1 cl grøn Chartreuse
knust is

Pynt: Skal af 1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde: Hæld alle ingredienser i en shaker med is, og ryst dem godt sammen. Hæld drinken langsomt over i et cocktailglas, og pynt med et par tynde strimler friskrevet citronskal.

Nests of Fortunes - inspireret af Broen

1 drink
4 cl Sherry Cask Whisky*
4 cl mandelmælk
1 cl fløde
1 cl sukkersirup
1 cl limesaft
1 cl citronsaft
1 dråbe Peycharud’s bitters

Tilbehør:
Brut champagne og mandler overtrukket med hvid chokolade

*Sherry Cask Whisky er whisky, som er lagret i den sidste periode på sherrytønder. Det giver en dramatisk ny smag til whiskey af bl.a. frugt og karamel.

Fremgangsmåde: Hæld alle ingredienser i en shaker, og ryst kraftigt i mindst 10 sekunder. Hæld dernæst cocktailen langsomt over i et cocktailglas, og servér den i selskab med et glas brut champagne og en skål mandler ovetrukket med hvid chokolade.

Tip: Er mandelmælken meget sød, kan du med fordel nedjustere mængden af sukkersirup i opskriften.

Martinez - inspireret af House of Cards

1 drink
5 cl gin
2 cl sød vermouth, fx Antica Formula
½ cl Maraschino-likør
2 dråber Angostura Bitters
knust is

Pynt: Skal af 1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde: Rør alle ingredienser sammen i et mixingglas i 17-25 minutter, og smag til undervejs med en dråbe på hånden, drinken skal være iskold, men må ikke blive udvandet. Hæld dernæst drinken langsomt over i et afkølet martiniglas, og pynt glasset med en tvistet skive tyndskåret citronskal.

Få også: 7 opskrifter på sunde snacks

The Duchess - inspireret af Sex & the City

1 drink
3 cl cognac
1½ cl abrikoslikør, fx Joseph Catron 2 cl limesaft
2 cl honning
1 cl pasteuriseret æggehvide
isterninger
brut champagne

Pynt: Stedmoderblomster el. anden spiselig blomst

Fremgangsmåde: Bland cognac, abrikoslikør, limesaft, honning og æggehvide i en shaker, og ryst godt. Tilføj isterninger, ryst igen, og hæld drinken langsomt over i et martiniglas – hold en si for shakeren, så du ikke får isterningerne med op i glasset. Top den færdige drink med champagne, og pynt med stedmoderblomster.

Death in the afternoon - inspireret af Breaking Bad

1 drink
1 cl absint
brut champagne
evt. citron

Fremgangsmåde: Bland absint og champagne, og hæld blandingen over i et afkølet champagneglas. Pynt den færdige drink med friskrevet citronskal. Hvis du er rigtig Breaking Bad-nørd, så servér drinken i et kolbe- eller reagensglasformet glas, som ligner noget fra et kemilokale. Pynt evt. med fine strimler af citronskal.

Find inspiration til lækre forretter til festen i galleriet nedenfor