Drikke

En tehandel med ’h’ i teen

A.C. Perch's Thehandel er kgl. Hofleverandør og har mottoet: "At forandre for at bevare"
af Dorthe Plechinger, foto: Vanna Enval 9.02.2010

A.C. Perch's Thehandel er grundlagt i 1835 og er i dag Kgl. Hofleverandører af te. Det er Christian Hincheldey, der sammen med søsteren Stine Hincheldey Alwén har overtaget butik og Perch's Tearoom ovenpå butikken fra forældrene, Henning og Annelise Hincheldey Ravn, der dog stadig hjælper til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kun få ting er bevidst ændret i den gamle thehandel, der har mottoet 'at forandre for at bevare'. Dvs. man har taget handlen på nettet til sig. I stedet for at lægge 'kopier' af butikken ud i andre større danske byer, forsøger man at tilgodese tekunder fra resten af landet via www.perchs.dk.

"Det er jo lidt et dilemma, at vi har så mange kunder, men så lidt plads i den gamle butik. Derfor har vi forsøgt at gøre nethandlen mere attraktiv f.eks. ved at gøre forsendelsen af te langt billigere," siger Christian Hincheldey.

Som en undtagelse, der bekræfter reglen om kun én Perch's-butik, er der to butikker i Japan og en tesalon på vej. Og ellers forhandles den danske te fra særlige afdelinger eller hylder i hhv. Danmark, Japan og USA (hos den amerikanske delikatesse-kæde Dean & Delucca).

Når du køber te…

… så gør det helst i en tebutik, hvor du har mulighed for at få rådgivning og snuse til varen - selv om duft og smag ikke altid hænger sammen for teers vedkommende. Vælg en tebutik med et vist flow, så du er sikker på, at teen ikke er for gammel.

… kig efter natur-æteriske olier i teen. Det er de olier, der er tættest på de naturlige teer. Det er en slags konserveringsmiddel, men det er der nødt til at være, da grøn te ellers ligger og gærer og rådner.

… vær obs på, at ren te holder sig længst, men generelt skal man drikke te hurtigt, det giver det bedste resultat. Det er altså bedre at købe små portioner ofte end store portioner.

Tetip:
Vil du vide mere om te, så se f.eks. Christian Hincheldey's bog "THE - fra blad til kop", Gyldendal, 208 sider, 299,95 kr.

Læs mere om te:

Prøv en matcha-ceremoni
Te til maden?
Lav en tesmagning hjemme