Se også
Drinks & Cocktails
Gin fizz med ildtorn
En nem, festlig og velsmagende drink - hvem vil ikke gerne servere det for sine gæster? Du får her opskriften på en gin fizz med en sirup af ildtorn.
Opskrift og foto: Skovdalnordic.com
21.11.2022
De små, knaldrøde bær, ildtorn, smager bittert og er uspiselige uden tilberedning, men efter en tur i gryden med lidt vand og sukker, bliver det til en lækker sirup, du kan hælde i drinken.
Bland siruppen sammen med gin og danskvand, og du får en moderne udgave af klassikeren gin fizz, der har rødder helt tilbage i 1880'erne. Den smager godt, er nem at lave og ser flot ud med den karakteristiske orangerøde farve.
2 glas
Sirup
- 150 g ildtorn
- 500 g sukker
- 5 dl vand
Desuden
- 4 cl gin
- Ca. 1 dl danskvand
- Isterninger
- Evt. æble til pynt
Sådan gør du
Sirup
-
Hvis bærrene ikke har fået nattefrost, skal de fryses i 24 timer inden tilberedningen.
- Kom dem i en gryde sammen med sukker og vand, og kog siruppen ind – det tager ca. 1 time og 45 minutter – og si den.
Desuden
-
Kom 2 cl ildtornsirup og 2 cl gin i hvert cocktailglas. Fyld glasset 3/4 op med is, og top derefter med danskvand.
-
Brug en ske til at hvirvle det hele sammen. Pynt evt. med æble, og servér straks.