Drikke

Ingefær-chai

Denne chai er en absolut delikatesse, som det vil være let at imponere sine gæster med, eller som blot kan nydes som lidt selvforkælelse.
af Kille Enna, Foto: Kille Enna 5.01.2009

Krydderierne til ingefær-chaien har brug for at blive groft knust, inden de tilsættes, så de kan frigive deres aroma. Tilsætter man dem hele, er der simpelthen ikke tid nok til, at de kan levere varen. Bryg en liter chai ad gangen. Hvis man ikke får drukket op, kan teen opbevares i køleskabet i op til fire dage uden problemer. Teen kan sagtens nydes kold blendet sammen med et par modne bananer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Til 1 liter

  • 6 hele nelliker
  • ¼ Sri Lanka-kanelstang, brækket i mindre stykker
  • 6 hele, sorte peberkorn
  • ¼ tsk. hele fennikelfrø
  • 8 hele kardemommekapsler
  • 1 spsk. frisk ingefær med skræl
  • Strejf af safran
  • ½ l vand
  • 4 tsk. sorte teblade, f.eks. Darjeeling
  • ½ l sødmælk
  • ca. 75-100 g honning eller lyst rørsukker

Begynd med at kværne alle krydderierne (undtagen ingefær og safran) meget groft i en morter eller en elektrisk kaffemølle. Riv ingefæren fint eller skær meget tyndt. Hæld ingefær, krydderier, safran, koldt vand og te i en gryde. Læg låg på og bring i kog. Kog i 8 min. og tilsæt derefter mælken. Kog op igen, og rør af og til, så mælken ikke brænder på. Kog 1 min. og tag straks gryden fra varmen. Lad chaien trække i 5 min. Hæld igennem en sigte og sød med honning eller rørsukker.

Læs også:

SAFRAN - KRYDDERIERNES KONGE

KYLLINGETAGINE MED SAFRAN

FRUGTBRØD MED SAFRAN