Kød og fjerkræ

Kyllingetagine med safran

Denne simreret med safran er dejlig krydret, sød og vinterlig. Den er let at lave og safranen giver et delikat præg på retten.
af Kille Enna, Foto: Kille Enna 7.01.2009

Til 4-5 personer
1 kylling (ca. 2½ kg)
200 g finthakket løg
1 kg modne tomater el. 1,2 kg flåede tomater på dåse
Skræl af 1 citron
1 spsk. finthakket ingefær
2½ spsk. Sri Lanka-kanel, friskkværnet
5 hele kardemommekapsler
1⁄8 tsk. safrantråde, lagt i blød i 1 spsk. kogende vand
ca. ½ l koldt vand
evt. 1½ kg kartofler
Havsalt
Friskkværnet sort peber
Flydende honning

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hak løg fint og tomater groft. Skær skallen af citronen, det indvendige hvide må godt komme med, og hak den fint. Hæld alle ingredienserne (undtagen honning) i en stor gryde (5-6 liter). Bring det hele i kog. Læg låg på og kog stille og roligt i 1- 1¼ time, mens kyllingen vendes og drejes undervejs.

Når kyllingen er mør, tages den op og deles i 6-8 stykker. Alternativt tages kødet af benene. Kog saucen ind, til den er tyk og tæt. Tilsæt evt. skrællede kartofler skåret i kvarter, og kog dem møre i saucen. Smag til med havsalt, friskkværnet sort peber og honning. Tilsæt de kogte kyllingestykker og kog videre i et par minutter. Server taginen med ris, bulgur, kogte kartofler eller rodfrugter.