Irish Coffee med appelsin og julekrydderier
Vinter, og ikke mindst jul, er højsæson for lækre, varme drikke. Og de fleste har nok allerede en favoritopskrift på varm chokolade eller gløgg, men på ISABELLAS syntes vi også, at vi manglede en god, lunende opskrift til kaffeelskeren.
Vi har derfor taget en snak med kaffeekspert og Nespresso-ambassadør, Niels Østergaard, som har givet sit bud på Irish Coffee i juleklæder. Redaktionen har smagt efter, og der er dømt juleglæde for alle pengene! Prøv selv opskriften her.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
TIP: Opskriften laves nemt og hurtigt med en Nespresso-maskine, men kan også snildt laves med andre typer kaffe.
Se også: Sådan laver du koldbrygget kaffe
Det skal du bruge til din jule-irish coffee:
- 40 ml irsk whisky
- 110 ml god kaffe med masser af smag (ex. Nespresso's "Fortissio Lungo" som har maltede noter)
- 1 spsk. Brun farin med top
- ¼ tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. stødte nelliker
- ¼ tsk. stødt allehånde
- 50 ml fløde
- Skallen fra ca. en kvart appelsin
- Friskrevet muskatnød til pynt
Flere gode drikke: Sød og cremet rødbedelatte
Sådan laver du jule-irish coffee:
- Varm glassene op med friskkogt vand.
- Hæld fløden i en skål, riv appelsinskallen i og pisk til en let og luftig flødeskum.
- Tøm glassene for varmt vand og tilføj whisky, brun farin, kanel, nelliker, allehånde. Bryg din kaffe, hæld den over whisky og krydderier. Rør det hele godt sammen.
- Tag nu 3-4 store spsk. friskpisket flødeskum med appelsinskal og læg det forsigtigt ovenpå kaffen.
- Riv til sidst lidt muskatnød henover herligheden og nyd den irske juledrik, mens den stadig er dejlig varm.
Ikke vild med Irish Coffee? Prøv i stedet vores lækre opskrift på varm chokolade med Grand Marnier!