Juice & Saft
Juice & Saft
Ny tendens: Drik koldbrygget kaffe
Er du vild med iskaffe eller får ondt i maven af almindelig varm kaffe, så skal du prøve den koldbryggede udgave af den populære drik!
af Anita Banner
6.07.2016
Foto: Bjørn Jacobsen.
Kold kaffe er sjældent meget værd. Bitter, besk og lige til at hælde ud. Kold kaffe er kort sagt udrikkelig − eller det har den i hvert fald været lige indtil nu. Den nye kaffetrend er nemlig koldbrygget kaffe. Og det er der flere fordele ved. Den kolde bryg giver en kaffe med færre bitterstoffer, så du undgår de maveproblemer, som kaffe godt kan give. Og så smager den som en frisk, syrlig kop kaffe, den er bare kold. Forklaringen er simpel: Det kolde vand får kaffebønnerne til at afgive masser af smag, mens det samtidig frigiver færrest af kaffebønnernes bitre smagsstoffer. Jo varmere vandet er, når du brygger din kaffe, des flere bitre olier og fedtsyrer bliver der trukket ud af kaffebønnerne.
Lav en skøn fragilité til din koldbryggede kaffe!