Se også
Drinks & Cocktails
Mojito med blåbær og lavendelsirup
Er du vild med den klassiske mojito, så prøv også denne variant med blåbær og hjemmelavet lavendelsirup.
af Skovdalnordic.
21.05.2021
Lavendelsirup
- 600 g sukker
- 6 dl vand
- 5 spsk. blomster fra tørret lavendel
Mojito med blåbær
- 300 g blåbær
- 1 dl lavendelsirup
- 3 limefrugter
- 1 potte frisk mynte
- Isterninger
- 2½ dl hvid rom
- 2½ dl danskvand
- 12 stilke frisk lavendel
- Blåbær til pynt
Sådan laver du mojito med blåbær og lavndelsirup
- Kog sukker, vand og tørrede lavendelblomster i en gryde i ca. 5 minutter, til sukkeret er opløst.
- Lad siruppen afkøle, og hæld den på en ren flaske.
- Skyl blåbær, og varm dem og 2 spsk. lavendelsirup op i en gryde i 2 minutter.
- Blend blandingen glat med en stavblender, og pres limesaft i.
- Fordel blåbærpuréen i 6 glas.
- Fordel ca. 1 tsk. lavendelsirup i hvert glas.
- Skyl mynten, og fordel myntebladene i glassene.
- Fyld isterninger i glassene, og hæld rom i. Top med danskvand.
- Pynt drinksene med frisk lavendel og blåbær, og servér straks.