Mojito med blåbær og lavendelsirup

Det skal du bruge: 
Lavendelsirup:
600 g sukker
6 dl vand
5 spsk. blomster fra tørret lavendel
Mojito med blåbær:
300 g blåbær
1 dl lavendelsirup
3 limefrugter
1 potte frisk mynte
Isterninger
2½ dl hvid rom
2½ dl danskvand
12 stilke frisk lavendel
Blåbær til pynt

Sådan laver du mojito med blåbær og lavndelsirup

  • Kog sukker, vand og tørrede lavendelblomster i en gryde i ca. 5 minutter, til sukkeret er opløst.

  • Lad siruppen afkøle, og hæld den på en ren flaske.
  • Skyl blåbær, og varm dem og 2 spsk. lavendelsirup op i en gryde i 2 minutter.
  • Blend blandingen glat med en stavblender, og pres limesaft i.

  • Fordel blåbærpuréen i 6 glas.
  • Fordel ca. 1 tsk. lavendelsirup i hvert glas.
  • Skyl mynten, og fordel myntebladene i glassene.
  • Fyld isterninger i glassene, og hæld rom i. Top med danskvand.
  • Pynt drinksene med frisk lavendel og blåbær, og servér straks.