Drinks & Cocktails

Mojito med blåbær og lavendelsirup

Er du vild med den klassiske mojito, så prøv også denne variant med blåbær og hjemmelavet lavendelsirup.
af Skovdalnordic 21.05.2021
Mojito med blåbær og lavendelsirup

Lavendelsirup:

  • 600 g sukker
  • 6 dl vand
  • 5 spsk. blomster fra tørret lavendel

Mojito med blåbær:

  • 300 g blåbær
  • 1 dl lavendelsirup
  • 3 limefrugter
  • 1 potte frisk mynte
  • Isterninger
  • 2½ dl hvid rom
  • 2½ dl danskvand
  • 12 stilke frisk lavendel
  • Blåbær til pynt

Sådan laver du mojito med blåbær og lavndelsirup

  • Kog sukker, vand og tørrede lavendelblomster i en gryde i ca. 5 minutter, til sukkeret er opløst.
  • Lad siruppen afkøle, og hæld den på en ren flaske.
  • Skyl blåbær, og varm dem og 2 spsk. lavendelsirup op i en gryde i 2 minutter.
  • Blend blandingen glat med en stavblender, og pres limesaft i.

  • Fordel blåbærpuréen i 6 glas.
  • Fordel ca. 1 tsk. lavendelsirup i hvert glas.
  • Skyl mynten, og fordel myntebladene i glassene.
  • Fyld isterninger i glassene, og hæld rom i. Top med danskvand.
  • Pynt drinksene med frisk lavendel og blåbær, og servér straks.