Se også
Drinks & Cocktails
Opskrift på smagfuld rønnebærsour
Giv din whiskey sour et tvist med en sirup lavet på rønnebær. Den er flot at se på, og så smager den samtidig fantastisk!
Opskrift og foto: Skovdalnordic.com
18.11.2022
Vi har brugt rønnebær til både mad og drikkevarer i flere tusind år på grund af det store vitaminindhold og den sure smag. Hvis bærrene udsættes for frost, bliver de sødere, og derfor egner de sig perfekt i en nyfortolkning af den klassiske whiskey sour, der er kendetegnet ved en syrlig, men samtidig sød og rund smag.
Tilføj den smagfulde rønnebærsirup til ligningen, og servér en smuk drink, der samtidig smager fantastisk.
2 glas
Sirup
- 250 g rønnebær
- 500 g sukker
- 5 dl vand
Desuden
- 4 cl bourbon (eller whisky)
- 2 cl citronsaft
- 1 dl tranebærsaft
- Isterninger
- Evt. appelsinskiver og kandiseret rosmarin
Sådan laver du rønnebærsour
Sirup
- Hvis bærrene ikke har fået nattefrost, skal de fryses i 24 timer inden tilberedning.
- Kom bærrene i en gryde sammen med sukker og vand, og kog siruppen ind – det tager ca. 1,5 time – og si den.
Desuden
- Ryst 2 cl rønnebærsirup, bourbon, citronsaft og tranebærsaft sammen i en shaker.
- Stil shakeren på køl inden servering, så den bliver kold.
- Rør i blandingen, og hæld den i to glas. Tilsæt is og servér evt. med en appelsinskive og kandiseret rosmarin. Gem resten af siruppen i køleskabet.