Fisk og skaldyr

Eksotisk rejeceviche

Rejecevichen med papaja, mango og ananas er et fristende alternativ til den almindelige rejecocktail
af Pia Marie Molbech og Henrik Kerrn-Jespersen, foto: Jacob Termansen 8.02.2010

(4 personer)
400 g store rejer, nordsørejer,
skawrejer el.l.
1 dl friskpresset limesaft
20 g skrællet papajafrugt
20 g skrællet mango
20 g skrællet ananas
1 rød chili
1 løg
1 tsk honning
½ dl frisk, klar kokosjuice
(ikke kokosmælk)
1 bdt. koriander
salt og peber

Skyl rejerne og pil skallerne af dem. Lad dem marinere i to timer i limesaften. Hak frugterne i små terninger. Del chilien, fjern kernerne og skær den i bittesmå terninger. Hak løget fint. Hæld saften fra rejerne og bland dem med papaja-, mango- og ananasstykkerne. Tilsæt chili og hakket løg og vend det godt sammen med honningen. Tilsæt kokosjuice og vend det hele grundigt sammen med den hakkede koriander. Smag til med salt og peber før servering. Retten kan evt. pyntes med selleriblade, citron i skiver og tynde tortilla-chips som vist på billedet.

TIP: De store kinarejer eller tigerrejer egner sig ikke til denne ret. Gem dem til stegning eller opvarmede retter. Gå i stedet efter rejer med et godt bid som nordsørejer, skawrejer eller grønlandske rejer med skal (også kaldet pil selv-rejer). Det er vigtigt, at rejerne er så friske som muligt, ellers køb dem frosne. Vælger du frosne, pillede, grønlandske rejer, så tø dem op i en sigte, så de kan smide så meget vand som muligt og i stedet optage den gode citrusmarinade, der gør retten så god. Fjordrejer er alt for kostbare til denne ret.