Forretter
Forretter
Æg bagt med svampecreme og sort trøffel
Bag æg i ovnen med svampecreme og sort trøffel - og du har en ny frokostfavorit! Få den lækre opskrift her.
af Mai Knauer
30.04.2018
Foto: Columbus Leth.
Når det kommer til lette frokostretter, er æg som regel et sikkert hit. I denne skønne opskrift har æggene fået fornemt selskab af smagslækker, sort trøffel og hvidvinsstegte svampe - en kombination der nærmest smelter på tungen. Bon appétit!
Det skal du bruge til æg bagt med svampecreme og sort trøffel:
- 4 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 150 g blandede svampe
- 2 spsk. olivenolie
- 3kviste timian
- 1 laurbærblad
- 2 dl hvidvin
- 1 dl cremefraiche 38 %
- Salt og peber
- 4 æg
- 40 g gruyère
- 12 skiver trøffel
- 4 skiver surdejsbrød
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200°. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og skær svampene i skiver. Hæld olivenolie på en varm pande, og steg skalotteløg og hvidløg med 2 timiankviste og laurbærbladet i ca. 2-3 minutter, til løgene bliver gyldne.
- Hæld svampene på panden, og steg yderligere 5 minutter. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind. Tilsæt cremefraiche, og lad det koge ind til ca. det halve. Smag til med salt og peber.
- Kom svampeblandingen i en stor jerngryde eller i 4 små ildfaste skåle. Fjern timiankviste og laurbærbladet.
- Slå æggene ud over svampeblandingen, og bag blandingen i panden eller de ildfaste skåle i ovnen i ca. 3-4 minutter. Imens kan du rive gruyèren og herefter drysse den over æggene.
- Sæt retten tilbage i ovnen, og bag videre i ca. 4-8 minutter, alt efter hvordan du ønsker æggene bagt.
- Tag retten ud, og pynt med lidt frisk timian og skiver af trøffel. Servér med ristet surdejsbrød til.