Forretter

Cremet tunsalat

Tunsalat er et klassisk hit til forretter, som vi aldrig bliver trætte af. Brug den også i madpakken mellem to stykker rugbrød. Du får opskriften her!
af Julie Hey. 4.05.2021 Foto: Betina Hastoft.
Cremet tunsalat med majs og forårsløg til pitabrød

Lav en cremet tunsalat på 10 minutter, som slår supermarkedets med længder. Den er oplagt at bruge til frokost på ristet rugbrød med avocado på toppen, men den kan også anrettes fint og bruges til en nem forret!

En tunsalat laves typisk ved at røre tun, creme fraiche og mayonnaise sammen med forskelligt grønt og krydderurter. Variér med ærter, majs, peberfrugt, radiser, cherrytomater, citronsaft, dild, purløg, persille, kapers, cornichoner, æg eller sennep. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

4 personer
Tid i alt 10 min

Ingredienser

  • 2 forårsløg (evt. røde)
  • 2 dåser tun
  • 2 spsk cremefraiche 18% (eller 9%)
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sennep
  • Salt, peber
  • ½-1 agurk
  • 100 g majs, evt. fra dåse.
  • Evt. pitabrød eller salat

Sådan laver du tunsalat

  1. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
  2. Dræn tunen for vand eller olie, og rør den godt sammen med cremefraiche, mayonnaise og sennep.
  3. Skyl agurken, halvér den på langs og skrab kernerne ud med en ske.
  4. Skær agurken i terninger, vend dem i tunsalaten med majs og smag til med salt og peber.
  5. Servér med pitabrød eller salat.

Skal tunsalaten serveres med rugbrød?

I videoen kan du se, hvordan du laver et klassisk surdejsrugbrød:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.