
Cremet tunsalat - opskrift til frokost

Cremet tunsalat
- 2 forårsløg (evt. røde)
- 2 dåser tun
- 2 spsk cremefraiche 18% (eller 9%)
- 3 spsk mayonnaise
- 2 tsk sennep
- Salt, peber
- ½-1 agurk
- 100 g majs, evt. fra dåse.
- Evt. pitabrød eller salat
Sådan laver du cremet tunsalat:
- Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
- Dræn tunen for vand eller olie, og rør den godt sammen med cremefraiche, mayonnaise og sennep.
- Skyl agurken, halvér den på langs og skrab kernerne ud med en ske.
- Skær agurken i terninger, vend dem i tunsalaten med majs og smag til med salt og peber.
- Servér med pitabrød eller salat.
Hvordan laver man tunsalat?
En tunsalat laves typisk ved at røre tun, creme fraiche og mayonnaise sammen med forskelligt grønt og krydderurter. Variér med ærter, majs, peberfrugt, radiser, cherrytomater, citronsaft, dild, purløg, persille, kapers, cornichoner, æg eller sennep. Når du laver tunsalat er det fantasien der sætter grænser.
Lav en cremet tunsalat på 10 minutter, hvor resultatet slår supermarkedets færdigkøbte med flere længder. Den er oplagt at bruge til frokost på ristet rugbrød med avocado på toppen, men den kan også anrettes fint og bruges til en hverdagshurtig forret! Den relativt begrænsede mængde af mayonnaise gør, at denne tunsalat opskrift er en ganske fornuftig spise. Der er et stort indhold af protein, et beskedent indehold af fedt og et lavt indhold af kulhydrater.
