Forretter
Forretter
Fyldte squashblomster
Squashblomster i dej fyldt med cremet gedeost, hakket frisk basilikum og soltørrede tomater.
af Carsten Kyster
16.08.2010
Foto: Columbus Leth
Opskrift på fyldte squashblomster med gedeost, basilikum og soltørrede tomater. Se, hvordan du gør trin for trin
Opskriften er til fire personer.
Det skal du bruge
8 små squashblomster eller 4 store
60 g soltørrede tomater
½ bundt basilikum
150 g frisk gedeost
Salt Sort peber, friskkværnet
2 spsk. olivenolie
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tilbehør
2 spsk. oliventapenade
2 spsk. ristede pinjekerner
50 g rucola
1 citron
Åbn blomsterne forsigtigt, og fjern støvdragerne. Trin 2
Hak de tørrede tomater og den friske basilikum fint. Rør tomater og basilikum sammen med gedeosten, og smag til med salt og peber Trin 3
Fyld squashblomsterne med ost-tomat-basilikum- blandingen, og luk dem forsigtigt. Trin 4
Kom olivenolie på panden, varm op, og steg de fyldte blomster ca. 1 min. på hver side, og læg dem på en tallerken. Anret de fyldte squashblomster på en tallerken sammen med oliventapenade, ristede pinjekerner og rucola. Server citroner i både og ekstra tapenade i skåle ved siden af.
Dyrk selv, eller køb dine squashblomster
Den nemmeste adgang til squashblomster er afgjort at dyrke squash i haven, men man kan også købe dem hos grønthandleren. Squashblomster er dog en specialitet, der typisk skal bestilles et par dage i forvejen. De kan også fås på grønttorvet.