Forretter
Forretter
Grillede asparges med rejer og dildcreme
Der er noget helt særligt over danske asparges - især når de har fået en tur på grillen. Servér dem med rejer, dildcreme og frisk stenbidderrogn, når det er i sæson. Opskriften her er til 6 personer som forret.
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Lene Samsø.
22.06.2022
Asparges:
- 1 bundt grønne asparges, ca. 450 g
- 1 bundt hvide asparges, ca. 450 g
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
Dildcreme:
- 200 g cremefraiche 38 %
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 spsk. finthakket frisk dild
- 1 tsk. tørret dild
- 2 spsk. frisk stenbiderrogn
- Salt og peber
Tilbehør:
- 200 g frisk stenbiderrogn
- Salt
- Sukker
- 1 kg pil selv-rejer
- 1 håndfuld frisk dild
- Evt. 1 godt brød
Sådan laver du grillede asparges med rejer og dildcreme:
Asparges:
- Skyl de grønne asparges, og skræl de hvide asparges. Knæk eller skær bunden af begge slags asparges, så du undgår den træede ende.
- Gnid aspargesene med lidt olie, og grill dem på en varm havegrill eller (grill)pande i 1-4 minutter, alt efter tykkelse. Tag aspargesene af varmen, og krydr dem med salt.
Dildcreme:
- Rør cremefraiche sammen med citronsaft, sennep, frisk dild, tørret dild og stenbiderrogn. Smag til med salt og peber.
Tilbehør:
- Pil rejerne.
- Smag stenbiderrognen til med salt og evt. lidt sukker.
- Anret de lune asparges på tallerkener, og top med dildcreme, stenbiderrogn og pillede rejer.
- Pynt evt. med lidt frisk dild, og servér straks sammen med et godt brød.