Forretter

Grillede asparges med rejer og dildcreme

Der er noget helt særligt over danske asparges - især når de har fået en tur på grillen. Servér dem med rejer, dildcreme og frisk stenbidderrogn, når det er i sæson. Opskriften her er til 6 personer som forret.
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Lene Samsø. 22.06.2022

Asparges:

  • 1 bundt grønne asparges, ca. 450 g
  • 1 bundt hvide asparges, ca. 450 g
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt

Dildcreme:

  • 200 g cremefraiche 38 %
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. finthakket frisk dild
  • 1 tsk. tørret dild
  • 2 spsk. frisk stenbiderrogn
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 200 g frisk stenbiderrogn
  • Salt
  • Sukker
  • 1 kg pil selv-rejer
  • 1 håndfuld frisk dild
  • Evt. 1 godt brød

Sådan laver du grillede asparges med rejer og dildcreme:

Asparges:

  1. Skyl de grønne asparges, og skræl de hvide asparges. Knæk eller skær bunden af begge slags asparges, så du undgår den træede ende.
  2. Gnid aspargesene med lidt olie, og grill dem på en varm havegrill eller (grill)pande i 1-4 minutter, alt efter tykkelse. Tag aspargesene af varmen, og krydr dem med salt.

Dildcreme:

  1. Rør cremefraiche sammen med citronsaft, sennep, frisk dild, tørret dild og stenbiderrogn. Smag til med salt og peber.

Tilbehør:

  1. Pil rejerne.
  2. Smag stenbiderrognen til med salt og evt. lidt sukker.
  3. Anret de lune asparges på tallerkener, og top med dildcreme, stenbiderrogn og pillede rejer.
  4. Pynt evt. med lidt frisk dild, og servér straks sammen med et godt brød.