Laks er altid et sikkert smagshit, og her har vi ladet den fede fisk komme helt til sin ret i en forårsfrisk tatar med sprød fennikelsalat. Servér tataren som forret eller en let og hurtig luksusfrokost helt uden ben i!
Læs også: Laks med asparges i estragon
Laksetatar med fennikelsalat
(6 personer)
Det skal du bruge til laksetatar:
- 450 g fersk laks
- 1 tsk sukker
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1 lille rødløg
- 1 lille fennikel
- ½ dl creme- fraiche
- Lidt citronsaft
- Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
- Havsalt og peber
- 1 bakke ærteskud
- Olivenolie
FÅ FLERE GODE OPSKRIFTER MED FISK MED ISABELLAS!
Estragonolie:
- 2 dl rapsolie
- 10 spsk skåret estragon – du kan også bruge tørret, men kun ca. 1 spsk
- Havsalt og friskkværnet peber
Tilbehør:
- Ristet rugbrød
Prøv også: Kold agurkesuppe med røget laks
Sådan laver du laksetatar:
- Frys laksen i et døgn, optø, og skær den i fine terninger. Rør den med sukker, salt og peber.
- Skær rødløget i fine terninger, og hak topskuddet af fenniklen groft. Kom løg og fennikeltop i laksen. Vend cremefraiche, citronsaft og citronskal i, og smag til med salt og peber.
- Anret med en udstikkerform på tallerken. Skær fenniklen helt tyndt, og marinér den med olie, salt og peber. Vend ærteskud i, og server til laksetataren.
- Rør ingredienserne til estragonolien sammen, dryp over laksen og servér.
OBS! Fødevarestyrelsen anbefaler, at rå fisk til fx sushi og tatar skal have været frosset i mindst 1 døgn ved minus 20° på grund af parasitter, som kan være i fiskekødet.