Forretter
Forretter
Let forret: Fladbrød med auberginedip
Lette forretter kan nemt blive kedelige, men den her opskrift på fladbrød med auberginedip er både en eksotisk og let forret, som du vil lave igen og igen.
af Marie Melchior
27.07.2015
Foto: Jakob Helbig
En god forret sætter hele stemningen for et måltid, og forventningerne til resten af aftenen stiger, når der serveres en god startbid. Men rigtig tit bliver forretten halvdårlig, fordi den kræver for meget arbejde, og der jo også skal laves hovedret og dessert. Derfor får I lige vores bedste bud på en eksotisk og let forret, der kan laves i en håndevending, og som du endda kan grille direkte på terrassen eller i haven, mens gæsterne nyder en kølig specialøl.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se også: 10 lækre og lette forretter
Let forret: Fladbrød med auberginedip og pinjekerner
Det skal du bruge til din lette forret:
- 2 auberginer, ca. 500 g
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. Tahin (Køb det her!)
- 1 citron
- 2 tsk. røget paprika
- Ca. 2 spsk. olivenolie
- Havsalt
- 50 g pinjekerner
- 1 kvist bredbladet persille
- 6 fladbrød
- Desuden: 6 kolde øl (Prøv for eksempel disse økologiske specialøl!)
FÅ FLERE AF VORES FAVORITOPSKRIFTER MED ISABELLAS!
Sådan laver du den lette forret:
- Prik auberginerne med en gaffel over det hele, og grill dem i 20-25 minutter, til de bliver møre og falder lidt sammen udenpå. Vend dem ofte, mens de griller. Når de er færdige, skal de køle helt af.
- Flæk auberginerne, skrab det møre kød ud af skallen, og kom det i en foodprocessor.
- Tilsæt hvidløg og tahin. Pres saften af citronen, og tilsæt den sammen med røget paprika og olivenolie. Blend til en ensartet masse. Smag til med salt. Er dippen for tør, så tilsæt mere olivenolie.
- Rist pinjekernerne, til de er gyldne, og anret auberginedippen med bredbladet persille og ristede pinjekerner på toppen. Dryp lidt olivenolie hen over.
- Varm fladbrødene på grillen, og servér dem med auberginedippen til og et glas kold øl.