Tid: 20 minutter Afkølingstid: 20 minutter Antal: 12-14 stk.Det skal du bruge til nigri med laks:200 g fersk laks af sashimikvalitet (spørg hos fiskehandleren)Sushiris:6 dl sushiris7 dl vand4 spsk. sukker5 spsk. risvinseddike1 tsk. saltPynt:2-3 spsk. friskrevet peberrod karseSådan lave du nigri med laks:Sushiris: Skyl risene i koldt vand i 2-3 minutter. Hæld koldt vand og ris i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 10 minutter under låg.Fordel risene på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør risvinseddike, sukker og salt sammen, og vend det forsigtigt i risene. Lad risene køle ned til stuetemperatur.Nigri: Skær laksen i tynde strimler på tværs af fibrene i kødet. Saml risene til ovale stykker i tommelfingerstørrelse, og læg en lakseskive på hver.Pynt med fintrevet peberrod og karse.   

Nigiri med laks, peberrod og karse

Forberedelse: 
20 minuter
Tid i alt: 
40 minuter
Antal: 
12-14 stk.
Det skal du bruge: 
200 g fersk laks af sashimikvalitet (spørg hos fiskehandleren)
Sushiris:
6 dl sushiris
7 dl vand
4 spsk. sukker
5 spsk. risvinseddike
1 tsk. salt
Pynt:
2-3 spsk. friskrevet peberrod karse.

SÅDAN LAVE DU NIGIRI MED LAKS:

  1. Sushiris: Skyl risene i koldt vand i 2-3 minutter. Hæld koldt vand og ris i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 10 minutter under låg.
  2. Fordel risene på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør risvinseddike, sukker og salt sammen, og vend det forsigtigt i risene. Lad risene køle ned til stuetemperatur.
  3. Nigri: Skær laksen i tynde strimler på tværs af fibrene i kødet. Saml risene til ovale stykker i tommelfingerstørrelse, og læg en lakseskive på hver.
  4. Pynt med fintrevet peberrod og karse.   

OBS: Tid: 20 minutter Afkølingstid: 20 minutter Antal: 12-14 stk.