Forretter

Nigiri med laks, peberrod og karse

Sushi er en fryd og når den er hjemmelavet er det ren luksus på en hverdag. Her får du opskriften på nigiri med laks, peberrod og karse.
af Redaktionen 16.12.2021
12 personer
Tid i alt 40 min

  • 200 g fersk laks af sashimikvalitet (spørg hos fiskehandleren)

Sushiris:

  • 6 dl sushiris
  • 7 dl vand
  • 4 spsk. sukker
  • 5 spsk. risvinseddike
  • 1 tsk. salt

Pynt:

  • 2-3 spsk. friskrevet peberrod karse.

SÅDAN LAVE DU NIGIRI MED LAKS:

  1. Sushiris: Skyl risene i koldt vand i 2-3 minutter. Hæld koldt vand og ris i en gryde, og bring det i kog. Kog risene i 10 minutter under låg.
  2. Fordel risene på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør risvinseddike, sukker og salt sammen, og vend det forsigtigt i risene. Lad risene køle ned til stuetemperatur.
  3. Nigri: Skær laksen i tynde strimler på tværs af fibrene i kødet. Saml risene til ovale stykker i tommelfingerstørrelse, og læg en lakseskive på hver.
  4. Pynt med fintrevet peberrod og karse.   

OBS: Tid: 20 minutter Afkølingstid: 20 minutter Antal: 12-14 stk.