Forretter

Stenbiderrogn på rösti

Stenbiderrogn er en skøn delikatesse, som er i sæson i årets 4-5 første måneder. Den fine rogn er perfekt som forret, og i denne opskrift har vi skiftet den klassiske blinis ud med en knasende sprød rösti.
af Inge Bøggild 29.03.2017 Foto: Tina Brok Hansen.
Stenbiderrogn på rösti

Det er ikke uden grund, at stenbiderrogn kaldes for dansk kaviar – det er nemlig en yderst lækker og velsmagende spise! Det er sæson for de små rogn i det tidlige forår, og derfor er denne forret en sand forårsbebuder. En nem og elegant forret du ikke må snyde dine forårsgæster for.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lad de lækre stenbiderrogn på rösti indgå som en del af denne skønne menu til forårsfrokosten

Det skal du bruge til stenbiderrogn på rösti:

Ca. 12 stk.

Rösti:

  • 1 stykke knoldselleri på størrelse med en mellemstor kartoffel
  • 2 store kartofler
  • 1 æg
  • 1 spsk. majsmel eller boghvedemel
  • Flagesalt og groftkværnet peber
  • Olivenolie til stegning

Topping:

  • 1 lille rødløg
  • Frisk ramsløg i potte
  • 1 lille bæger cremefraiche 38 % (250 g)
  • 200 g frisk stenbiderrogn

Prøv også: Fjordrejer på små toast

Sådan gør du:

Rösti:

  1. Skræl selleri og kartofler, og riv dem groft på rivejernet. Pres med et rent viskestykke så meget væde som muligt ud af selleri og kartofler, så massen bliver lidt tør. Bland alle ingredienser sammen i en skål.
  2. Hæld godt med olivenolie på en stegepande, og form massen til små pandekager − de må gerne være lidt ujævne. Brun dem på begge sider.
  3. Lad dem afkøle på køkkenrulle, og læg dem portionsvis på tallerkener.

Topping:

  1. Hak rødløget fint, og hak ramsløgene.
  2. Pynt röstierne med 1 tsk. cremefraiche, stenbiderrogn, finthakket rødløg og hakket ramsløg. Drys til sidst med salt og peber.

Lad dig inspirere: 10 lækre forretter