Fisk og skaldyr

Grillet dorade

Dorade er en skøn fisk, som egner sig godt til grillen - her er fiskene fyldt med citron og rosmarin.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 18.04.2011

6 personer
2 hele dorader
2-3 spsk olivenolie
1 usprøjtet citron
5-6 kviste rosmarin

Rens de to fisk og skyl dem i koldt vand, så alt blod og skæl kommer af. Tør fiskene grundigt. Skrab skindet let med en kniv for at få de sidste skæl væk.

Rids doraderne let i skindet, fyld citronskiver og rosmarinkviste i bugen og i snittene. Dryp med olivenolie og drys godt med havsalt.

Skær citronen i både og grill dem sammen med fisken til de karamelliserer let i overfladen. Grill doraderne på meget varm grillrist i 3-4 minutter på hver side.

Tag fiskene af og dryp med lidt mere olivenolie og citronsaft.

Server fisk og citroner med godt brød og de grillede grønsager.