Fisk og skaldyr

Havbarstatar

Let og lækker vietnamesisk opskrift fra restaurant Lê Lê
af Anh Lê. Foto: Columbus Leth. 2.01.2013
Havbarstatar

4 personer

2 havbarsfileter, fisken skal have været i fryser ved -20° i 24 timer
2 tsk finthakket rød chili, ikke for stærk
2 tsk finthakket ingefær
2 små forårsløg
2 tsk japansk mayonnaise*
1 tsk friskkværnet peber
1 tsk fiskesauce (vietnamesisk fra Phu Quoc)
1 grønt æble
½ bundt brøndkarse
1 lime

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hak chili, ingefær og forårsløg fint og mål af. Hak havbarsfileterne groft, og bland alle ingredienserne med undtagelse af æble, brøndkarse og salturt lige inden servering. Læg en metalring på tallerkenen, og læg tataren i, fjern ringen, eller lav en oval kugle med to spiseskeer, og anret det på en tallerken. Skær æblerne i tynde både, og hak brøndkarse. Anret æblebådene på tataren, og drys med brøndkarse. Server med frisk lime som tilbehør. * Japansk mayonnaise kan købes hos asiatiske købmænd. Alternativt kan du tilsætte lidt eddike til almindelig mayonnaise eller bruge salatmayonnaise, som minder om i smagen.