Fisk og skaldyr

Helleflynder med æbler

Lækker italiensk fiskeret fra San Giovanni i Aalborg.
af Henrik Kerrn-Jespersen / Foto: Jacob Termansen 6.12.2008

(6 personer)
500-600 g fersk helleflynder-filet
2 usprøjtede citroner
lidt jomfruolivenolie
1 grønt æble, f.eks. granny smith
1 bdt. dild
salt og peber

Skær helleflynderen i meget tynde skiver med en skarp kniv og fordel dem på et fad. Pres saften af den ene citron og skær den anden i meget tynde skiver - gerne på en mandolin. Pensl fiskeskiverne med citronsaft og bagefter med olivenolie. Drys med salt og peber, vend det lidt rundt og lad det trække en times tid i køleskabet sammen med lidt finthakket dild. Skyl æblet, skær det i kvarter og fjern kernerne. Skær æblet i meget tynde skiver - f.eks. med en mandolin eller et rivejern - og fordel dem sammen med de marinerede helleflynderskiver på individuelle tallerkener eller et stort fad. Pensl med lidt mere citronsaft og olie og pynt med citronskiver og små dildkviste.
NB: I denne ret indgår citronen som smagsgiver, men den er ifølge Giovanni Volpi også bakteriedræbende, så enhver fiskeskeptiker kan roligt være med.

Læs om Restaurant San Giovanni i Aalborg