Fisk og skaldyr

Jomfruhummer med bønner

Serveret med safranris og peberpuré
af Lone Bolther Rubin / Foto: Birgitte Godsk 11.02.2009

(4 pers.)

12 jomfruhummere
120 g grønne bønner

Safranris:
2 små skalotteløg
Smør
200 g risotto-ris, f.eks. Arborio
Lidt hvidvin
2 g safran
4 dl kyllingebouillon
Salt og peber

Rød peberpuré:
200 g rød peber
2 små skalotteløg
4 dl kyllingebouillon
Salt og peber
Smør
Sherry-vineddike

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skær bønnerne i passende længde og bevar den dekorative spids. Blancher bønnerne og køl dem ned i isvand.

Rød peberpuré:
Gril de røde peberfrugter, pil dem og skær dem i stykker. Snit skalotteløgene og gem lidt til safranrisene. Kog løg og krydderier i bouillonen. Blend med peberfrugterne til en cremet konsistens. Smag til med smør og vineddike. Tegn et mønster på tallerkenerne med pureen.

Safranris:
Steg skalotteløg gyldne i smør og tilsæt ris og lidt hvidvin. Tilsæt safran og bouillon lidt efter lidt til konsistensen bliver al dente. Smag til med salt og peber. De pillede jomfruhummere lynsteges et minut på en pande og anrettes oven på bønner og små bolde af safranris.

Læs også:
Romantisk gastronomi i Dubai

Hvilken vin passert til denne fiskeret?
- Få svaret i denne video