Juice & Saft
Juice & Saft
4 tips til hjemmelavet æblemost
Brug havens æbler til at fremtrylle hjemmelavet æblemost. Vi giver dig tips og gode råd, så du kan lave den bedste æblemost.
af Line Sølvhøj Johansson
19.08.2014
Foto: Betina Hastoft
Æbletræerne bugner af modne æbler, og har du æbletræer i haven, har du sikkert oplevet at måtte dele ud til venner og bekendte, hvis dine træer har båret godt med frugt. Det er synd og skam at lade dine æbler gå til spilde - du kan nemlig lave en skøn hjemmelavet æblemost, hvor de nedfaldende æbler også sagtens kan bruges.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Tips til hjemmelavet marmelade
4 tips til den bedste hjemmelavede æblemost:
Drømmer du om hjemmelavet æblemost, så følg disse fire tips og glæd dig til forfriskende æblemost på morgenbordet!
Læs også: Kom havens høst på glas
- Bland gerne forskellige æblesorter, og sørg for, at alle æbler er modne. Vask og rens dem godt, så æbler med råd og andet sorteres væk. Du kan eventuelt supplere med andre frugter eller bær, for at skabe en ny smag.
- Æblerne skal findeles og kværnes. Har du ikke selv æblekværn og æblepresser, kan du leje et mosteri par dagsbasis, så du kan lave hjemmelavet æblemost. Læs mere her!
- Hjemmelavet æblemost kan ikke hold sig ret længe, men har du lavet en god mængde, kan du til gengæld fryse den ned, så den kan nydes på et andet tidspunkt.
- Nogle af de æblesorter, der egner sig bedst til æblemost, er Gråsten med dets syrlig-søde smag og fine aroma samt Cox Orange, som har en sød, svagt syrlig smag, der efterfølges af en udsøgt fin aroma.
Læs også: Få succes med dine æbletræer