

5 tips til hjemmelavet marmelade
Brombærmarmelade, solbærmarmelade, jordbærmarmelade … Listen over mulighederne for at lave hjemmelavet marmelade er uendelige, og man får lyst til at lave alverdens forskellige smagskombinationer, når man kigger på alle de solmodne bær-herligheder, haven byder på i forår-, sommer- og sensommermånederne.
Mangler du en god marmeladeopskriften? Prøv vores nemme opskrift på solbærmarmelade
Saml havens frodige bær og andre spiselige lækkerier sammen og lav fortryllende marmelade, som vil glæde alle i familien. Det er både nemt og lækkert med hjemmelavet marmelade - og så er der bare noget helt særligt ved at servere hjemmelavet marmelade i haven på nybagt brød.
Server din marmelade på hjemmelavede knækbrød - du finder opskriften her!
Vi har samlet nogle tips til dig, der gerne vil trylle lækre bær om til skøn marmelade. Her får du 5 tips til at få succes med hjemmelavet marmelade.
5 tips til hjemmelavet marmelade:
- Inden du går i gang med hjemmelavet marmelade, så vask opbevaringsglassene af i varmt vand med sæbe eller i opvaskemaskinen. Skyl dem herefter i kogende vand, evt. tilsat atamon, så de er helt rene.
- Tjek efter en ekstra gang, at alle bær er helt friske. Ét dårligt bær kan ødelægge hele den færdiglavede marmelade.
- Udgør sukkermængden i din hjemmelavede marmelade mere end 60 %, er risikoen for, at marmeladen mugner mindre, fordi sukkeret gør det svært for mikroorganismer at leve i marmeladen.
- Marmeladen skal opbevares mørkt og køligt for at kunne holde sig så længe som muligt - gerne i køleskab.
- Fryser du marmeladen, kan den holder sig længere helt uden konserveringsmiddel og med lavt sukkerindhold. Blend bærrene med lidt sukker, tilsæt lidt geleringsmiddel, da frugtens naturlige pektin nedbrydes i fryseren, og frys syltetøjet i en egnet beholder. Det kan holde sig i op til et år ved minus 18º. Til gengæld kan det bagefter kun holde sig få dage i køleskabet, så frys syltetøjet ned i små portioner, og brug dem lidt ad gangen.
Har du hindbær i haven? Prøv en hindbærkage uden mel