Hjemmelavet marmelade med nybagt brød
Tilbehør

5 tips til hjemmelavet marmelade

af Line Sølvhøj Johansson. 7.07.2020
Foto: Jacob Ljørring.
Brug havens skønne bær til at lave din egen marmelade, som kan bruges i både kager, på brød eller oven på lidt skyr til dessert. Vi har samlet vores 5 bedste tips til at lave hjemmelavet marmelade.

Brombær, solbær, jordbær … Listen over mulighederne for at lave marmelade er uendelige, og man får lyst til at lave alverdens forskellige smagskombinationer, når man kigger på alle de solmodne bær-herligheder, haven byder på i forår-, sommer- og sensommermånederne.

Saml havens frodige bær og andre spiselige lækkerier sammen og lav fortryllende marmelade, som vil glæde alle i familien. Det er både nemt og lækkert med hjemmelavet marmelade - og så er der bare noget helt særligt ved at servere det i sommerhaven på nybagt brød.

TIP: Brug din marmelade i både kager, på brød eller oven på lidt skyr til dessert eller morgenmad.

Vi har samlet nogle tips til dig, der gerne vil trylle lækre bær om til skøn marmelade. God fornøjelse!

5 tips til hjemmelavet marmelade

  1. Inden du går i gang, så vask opbevaringsglassene af i varmt vand med sæbe eller i opvaskemaskinen. Skyl dem herefter i kogende vand, evt. tilsat atamon, så de er helt rene.
  2. Tjek efter en ekstra gang, at alle bær er helt friske. Ét dårligt bær kan ødelægge hele den færdiglavede marmelade.
  3. Udgør sukkermængden i din marmelade mere end 60 %, er risikoen for, at marmeladen mugner mindre, fordi sukkeret gør det svært for mikroorganismer at leve i marmeladen.
  4. Marmeladen skal opbevares mørkt og køligt for at kunne holde sig så længe som muligt - gerne i køleskab.
  5. Fryser du marmeladen ned, kan den holder sig længere helt uden konserveringsmiddel og med lavt sukkerindhold. Blend bærrene med lidt sukker, tilsæt lidt geleringsmiddel, da frugtens naturlige pektin nedbrydes i fryseren, og frys syltetøjet i en egnet beholder. Det kan holde sig i op til et år ved minus 18º. Til gengæld kan det bagefter kun holde sig få dage i køleskabet, så frys syltetøjet ned i små portioner, og brug dem lidt ad gangen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.