Juice & Saft

Klassisk citron-limonade

Har du brug for en rigtig tørstslukker på de varme sommerdage? Prøv opskriften på klassisk citron-limonade, og køl dig ned på den sjove måde.
af Carsten Kyster 2.07.2015 Foto: Columbus Leth
Limonade

Sol, sommer og varmt vejr kræver, at du får rigeligt med væske, så du ikke går hen og dehydrerer. Har du brug for en rigtig tørstslukker på de varme sommerdage? Selvom vand er vigtigt, kan det godt gå hen og blive en anelse kedeligt i længden. Vi har lavet en klassisk citron-limonade, som kan køle dig ned på den sjove måde. Siruppen til denne citron-limonade kan også bruges til drinks med f.eks. en boblende cava, et skvat vodka eller en god brun rom. Og når du trænger til en let forfriskning, holder siruppen sig ca. 1 måned på køl, så du nemt kan servere en god citron-limonade på nul komma fem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Limonade-ispinde med spiselige blomster

Klassisk citron-limonade

Ca. 8 dl limonade-sirup.

  • 9 citroner, usprøjtede

  • 400 g rørsukker

  • 3 dl vand

  • 1 flaske til 1 l

FÅ MERE INSPIRATION TIL HUSET, HAVEN OG MADEN MED ISABELLAS!

Sådan laver du klassisk citron-limonade:

  1. Skyl citronerne godt, og skræl 8 af dem med en tyndskræller.

  2. Pres citronerne for saft, og kom citronsaften og skallerne i en gryde sammen med sukker og vand. Bring det i kog, og lad det småsimre i 30-40 minutter. Smag din limonade til med mere sukker og citronsaft, mens den stadig simrer.

  3. Lad siruppen køle af, og hæld den på en ren flaske. Læg flasken på køl, og lad siruppen trække natten over med citronskallen.

  4. Hæld siruppen gennem en sigte over i en kande eller skål med hældetud. Skyl flasken fri for citronskal, før du hælder siruppen tilbage i flasken.

  5. Servering: Fortynd siruppen med vand eller danskvand i forholdet ca. 1:3.

  6. Server din citron-limonade med masser af is i glas.

Inspiration: Sommer-desserter: 5 opskrifter med bær

Tip: Du kan fint blande forskellige citrusfrugter - f.eks. lime, appelsin og citron - når du skal servere en frisk limonade til de varme sommerdage.