Se også
Juice & Saft
Varm hyldeblomstdrik
Et glimrende alternativ til den klassiske rødvinsgløgg, der nemt kan gøre en tung i hovedet. Denne drik er frisk og alligevel smager den dejligt af jul.
af Carsten Kyster.
1.05.2022
Foto: Martin Bjørn.
4 personer
Ingredienser
- 2 stjerneanis
- 4 kanelstænger
- 2 dl hyldeblomstsaft
- 8 dl vand eller hvidvin
- 50 g ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver
- 1 usprøjtet appelsin
Tilbehør
- Kandisstang eller rørsukker
Sådan laver du varm hyldeblomstdrik
- Rist stjerneanis og kanel i en varm gryde i ca. 2 min. Hæld hyldeblomstsaft og vand eller vin i gryden, og tilsæt ingefær. Lad det simre i 5-10 min.
- Skær appelsinen i skiver, og fordel skiverne i 4 glas med en ske i hver. Så mindsker du risikoen for, at glasset springer på grund af varmen. Fordel hyldeblomstdrikken i glassene, og server med kandis på kanelstang eller rørsukker.
TIP: Laver du drikken med vand, kan du tilsætte lidt mørk rom for en stærkere smag.