Bærtærter med skyrcreme

Vi er vilde med bær – også i en sød forklædning! Her er de små tærter pyntet med bunkevis af sommersøde bær, og nedenunder gemmer der sig en frisk skyrcreme. Et vanedannende godt alternativ til vaniljecremen! De bærtoppede tærter er et perfekt indslag til sommerbordet.

Bærtærter med skyrcreme

Antal personer: 4. Tid: 40 minutter. Køletid: 1 time. Bagetid: 15 minutter.
 
 
Det skal du bruge til bærtærter med skyrcreme:
  • 125 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 æg
  • 4 små portionstærteforme
  • 100 g mørk chokolade
 
 
Skyrcreme:
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1½ dl skyr
  • 400 g blandede hele bær, f.eks. jordbær, hindbær, ribs og blåbær
     

Sådan laver du bærtærter:

  1. Smuldr smørret i melet, til det ligner brødkrummer. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget til en fast kugle, men uden at ælte mere end højst nødvendigt.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time.
  3. Tænd ovnen på 180°.
  4. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformene med dejen, så den dækker bund og kanter.
  5. Bag tærtebundene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  6. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på de afkølede tærtebunde.
 

Sådan laver du skyrcreme:

  1. Pisk fløden til skum, og tilsæt flormelis og vaniljekorn.
  2. Vend skyr i med en ske, og fordel skyrcremen på tærtebundene, evt. med en sprøjtepose.
  3. Pynt tærterne med masser af friske bær, og servér straks.
     
Tip: Brug de bær, du har, og som du bedst kan lide. Eller gå i en helt anden retning og pynt med mango, passionsfrugt og halve druer.