Kager

Bagt cheesecake med ricotta og appelsin

Denne vidunderlige cheesecake minder virkelig om sommer i Italien - faktisk så meget at du næsten kan smage, at du er der, hvis du lukker øjnene. Få opskriften her!
af Camilla Zarah Lawes 30.03.2017 Foto: Columbus Leth
Bagt cheesecake med ricotta og appelsin

Vi elsker cheesecakes, og denne bagte version er intet mindre end fortryllende. Smagen af appelsin i kombination med den cremede ricotta er bare knaldgod. Den vil med garanti glæde dine gæster!

Det skal du bruge til bagt cheesecake med ricotta og appelsin:

8 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kiksebund:

  • 110 g smør
  • 200 g Digestive-kiks

Fyld:

  • 250 g ricotta (1 bæger)
  • 250 g cremefraiche 38 %
  • 110 g rørsukker
  • 3 æg
  • Skal af 1 usprøjtetappelsin
  • Korn af 1 vaniljestang

Pynt:

  • Flormelis
  • 1 spsk. frysetørrede hindbær

Prøv også: Cheesecake med chokolade

Sådan gør du:

  1. Først laves kiksebunden: Smelt smørret, og blend det med kiksene i en foodprocessor.
  2. Fordel massen i en smurte springform (ca.20 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Sæt den på køl.
  3. Så laves fyldet: Tænd ovnen på 160°.
  4. Rør ricotta og cremefraiche sammen med sukker.
  5. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
  6. Vend fintrevet appelsinskal og vaniljekorn i dejen.
  7. Fordel dejen på den kolde kiksebund, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
  8. Pynt med sigtet flormelis og frysetørrede hindbær.

Se også: Frisk og frugtig cheesecake med kiwi