Kager
Kager
Bagt cheesecake med ricotta og appelsin
Denne vidunderlige cheesecake minder virkelig om sommer i Italien - faktisk så meget at du næsten kan smage, at du er der, hvis du lukker øjnene. Få opskriften her!
af Camilla Zarah Lawes
30.03.2017
Foto: Columbus Leth
Vi elsker cheesecakes, og denne bagte version er intet mindre end fortryllende. Smagen af appelsin i kombination med den cremede ricotta er bare knaldgod. Den vil med garanti glæde dine gæster!
Det skal du bruge til bagt cheesecake med ricotta og appelsin:
8 personer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Kiksebund:
- 110 g smør
- 200 g Digestive-kiks
Fyld:
- 250 g ricotta (1 bæger)
- 250 g cremefraiche 38 %
- 110 g rørsukker
- 3 æg
- Skal af 1 usprøjtetappelsin
- Korn af 1 vaniljestang
Pynt:
- Flormelis
- 1 spsk. frysetørrede hindbær
Prøv også: Cheesecake med chokolade
Sådan gør du:
- Først laves kiksebunden: Smelt smørret, og blend det med kiksene i en foodprocessor.
- Fordel massen i en smurte springform (ca.20 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Sæt den på køl.
- Så laves fyldet: Tænd ovnen på 160°.
- Rør ricotta og cremefraiche sammen med sukker.
- Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
- Vend fintrevet appelsinskal og vaniljekorn i dejen.
- Fordel dejen på den kolde kiksebund, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
- Pynt med sigtet flormelis og frysetørrede hindbær.
Se også: Frisk og frugtig cheesecake med kiwi