Kager
Kager
Den bedste cheesecake med kiwi
Denne cheesecake er utrolig dekorativ, og så smager den himmelsk! Prøv den cremede cheesecake i smukke frugtklæder.
af Timm Vladimir.
9.02.2020
Foto: Columbus Leth.
8 personer
Bund
- 150 g smør
- 300 g Digestivekiks
Ostefyld
- 4 blade husblas
- 400 g flødeost naturel
- 3 spsk. flormelis
- korn af 1 vaniljestang
- 2½ dl piskefløde
- 2 æggehvider
Pynt
- 5 kiwier
Cheesecake er en populær kageklassiker, og det forstår vi godt; kombinationen af den bløde ostecreme og den sprøde kiksebund er ikke til at stå for. I opskriften her pynter kiwi på toppen og giver et syrligt modspil til det fede og søde. Den kunne godt gå hen og blive cheesecake-favorit hos os!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Cheesecake med appelsin
Se også: Macarons med hindbærcreme
Sådan laver du cheesecake med kiwi:
Bund:- Smelt smørret.
- Knus kiksene til fine krummer.
- Rør smør og kiks sammen til en ensartet masse, og fordel den i bunden af en springform beklædt med bagepapir.
- Pres kiksebunden godt sammen, og lad den sætte sig i mindst 30 minutter i køleskabet.
- Udblød husblassen i enskål med koldt vand i 5 minutter.
- Rør flødeost sammen med flormelis og vaniljekorn til en ensartet masse.
- Pisk fløden til blødt flødeskum.
- Pisk æggehviderne stive.
- Smelt den udblødte husblas sammen med 2 spsk. vand i en lille gryde, og pisk det i ostemassen.
- Vend først flødeskum i ostemassen, og vend derefter de piskede æggehvider i.
- Fordel ostefyldet på kiksebunden, og lad kagen sætte sig i mindst 2 timer i køleskabet.
- Skræl kiwierne, og skær dem i tynde skiver.
- Læg dem i et fint mønster på toppen af kagen umiddelbart før servering.