Kager

Banankage med hasselnødder og mørk chokolade

Banankage er en stensikker klassiker, og denne version er altså en af de bedre: Der er både hasselnødder og chokolade indeni og ovenpå – så den er knasende sød hele vejen igennem!
af Louisa Lorang. 21.03.2023 Foto: Rikke Westesen.
Lækker, svampet banankage med mørk chokolade og knasende hasselnødder indeni og ovenpå

Brug dine overmodne bananer til at bage den lækreste banankage. Jo mere modne, bananerne er, jo sødere og mere smagfulde bliver de i kagen!

6 personer

Ingredienser

  • 5 meget modne bananer
  • ½ vaniljestang
  • 150 g blødt smør
  • 2½ dl sukker
  • 4 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g hasselnøddekerner
  • Smør til formen
  • 1 springform, 22-24 cm i diameter

Topping

  • 20 g hasselnøddekerner
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk. smør

Sådan laver du banankage med chokolade og hasselnødder

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft. Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel på en tallerken.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i 1 ad gangen.
  4. Vend æggemassen sammen med de moste bananer.
  5. Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål, og sigt det i dejen.
  6. Hak chokolade og hasselnødder, og rør det i dejen.
  7. Smør springformen med smør, fordel kagedejen i formen, og bag kagen i ovnen i 40-50 minutter. Dæk den evt. med alufolie undervejs, hvis den begynder at blive for mørk. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.

Topping

  1. Hak hasselnødder fint.
  2. Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smør i. Fordel chokolademassen på den afkølede kage.
  3. Drys de finthakkede hasselnødder rundt langs kagens kant, og lad toppingen sætte sig før servering.