Se også
Kager
Banankage med hasselnødder og mørk chokolade
Banankage er en stensikker klassiker, og denne version er altså en af de bedre: Der er både hasselnødder og chokolade indeni og ovenpå – så den er knasende sød hele vejen igennem!
af Louisa Lorang.
21.03.2023
Foto: Rikke Westesen.
Brug dine overmodne bananer til at bage den lækreste banankage. Jo mere modne, bananerne er, jo sødere og mere smagfulde bliver de i kagen!
6 personer
Ingredienser
- 5 meget modne bananer
- ½ vaniljestang
- 150 g blødt smør
- 2½ dl sukker
- 4 æg
- 175 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 100 g mørk chokolade
- 50 g hasselnøddekerner
- Smør til formen
- 1 springform, 22-24 cm i diameter
Topping
- 20 g hasselnøddekerner
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk. smør
Sådan laver du banankage med chokolade og hasselnødder
- Tænd ovnen på 175° varmluft. Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel på en tallerken.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i 1 ad gangen.
- Vend æggemassen sammen med de moste bananer.
- Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål, og sigt det i dejen.
- Hak chokolade og hasselnødder, og rør det i dejen.
- Smør springformen med smør, fordel kagedejen i formen, og bag kagen i ovnen i 40-50 minutter. Dæk den evt. med alufolie undervejs, hvis den begynder at blive for mørk. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.
Topping
- Hak hasselnødder fint.
- Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smør i. Fordel chokolademassen på den afkølede kage.
- Drys de finthakkede hasselnødder rundt langs kagens kant, og lad toppingen sætte sig før servering.