Opskrift på banankage
Kager

Banankage med kokos

af Mai Knauer 12.07.2021
Foto: Columbus Leth.
Denne banankage er ekstra blød og saftig, da den udover bananer også har marcipan og kokos i dejen. Prøv den lækre opskrift her!
8 personer

Bananbrød

  • 225 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 bananer
  • 100 g kokosmel
  • 80 g usaltede pistacienøddekerner
  • En brødform, 18 x 19 cm

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 170°.

  • Læg bagepapir i formen.

  • Blend sukker og marcipan i en foodprocessor.

  • Tilsæt smør og vaniljesukker, og blend igen.

  • Tilsæt 1 æg ad gangen, og blend dejen mellem hvert æg.

  • Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og blend den igen.

  • Mos 3 bananer i en skål med en gaffel, og vend dem i dejen.

  • Rør dejen sammen med kokosmel og pistacienøddekerner, og hæld den i formen.

  • Skær den sidste banan over på langs, og læg de halve bananer med skærefladen nedad på toppen af kagen.

  • Pres dem forsigtigt lidt ned i dejen.

  • Bag kagen i ovnen i ca. 1 time, og lad den afkøle i 5 minutter, før den kan tages ud af formen, og skæres i skiver.