Banankage med kokos

Antal: 
8 personer
Det skal du bruge: 
Bananbrød
225 g sukker
100 g marcipan
150 g blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
4 æg
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
4 bananer
100 g kokosmel
80 g usaltede pistacienøddekerner
En brødform, 18 x 19 cm

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 170°.

  • Læg bagepapir i formen.

  • Blend sukker og marcipan i en foodprocessor.

  • Tilsæt smør og vaniljesukker, og blend igen.

  • Tilsæt 1 æg ad gangen, og blend dejen mellem hvert æg.

  • Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og blend den igen.

  • Mos 3 bananer i en skål med en gaffel, og vend dem i dejen.

  • Rør dejen sammen med kokosmel og pistacienøddekerner, og hæld den i formen.

  • Skær den sidste banan over på langs, og læg de halve bananer med skærefladen nedad på toppen af kagen.

  • Pres dem forsigtigt lidt ned i dejen.

  • Bag kagen i ovnen i ca. 1 time, og lad den afkøle i 5 minutter, før den kan tages ud af formen, og skæres i skiver.